ΕΟΔΥ: 25 νέα κρούσματα -Τα 8 εισαγόμενα- Κανένας νέος θάνατος

ΕΟΔΥ: 25 νέα κρούσματα -Τα 8 εισαγόμενα- Κανένας νέος θάνατος

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 25 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Κανένας νέος θάνατος, με τον απολογισμό να παραμένει στους 192.

Σχετικά με τα «εισαγόμενα» κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, 2 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο και 1 ακόμη εισαγόμενο κρούσμα ελέγχθηκε και επέστρεψε στην χώρα προέλευσής του.

Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται ως εξής: 5 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 2 στην Καστοριά, 2 στην Αττική και από ένα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3511, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Τα 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

28 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν χθες στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Θετικός βρέθηκε χθες το βράδυ ποδοσφαιριστής της Ξάνθης. Έχει ήδη μπει σε καραντίνα ενώ η αποστολή της «ακριτικής» ομάδας, που βρίσκεται σε ξενοδοχείο της Νέας Αγχιάλου, θα υποβληθεί σε νέα τεστ, αύριο. Ο προγραμματισμένος για σήμερα αγώνας με τη Λαμία αναβάλλεται και αν δεν εντοπιστεί νέο κρούσμα, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 7 και μισή το απόγευμα.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα 800 δειγματοληψιών για κορονοϊό -από την πρώτη μέρα διεθνών αφίξεων- στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω. Από ώρα σε ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα για τους 190 Σουηδούς τουρίστες που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου και βρίσκονται απομονωμένοι σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου στην Κρήτη έχει τεθεί μία τουρίστρια από τη Ρουμανία και θα μεταφερθεί σε ξενοδοχείο αναφοράς.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση