Ελληνικό : Επίσημα εγκαίνια για τις εργασίες στο Ελληνικό παρουσία Μητσοτάκη

Δέκα χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της έκτασης του Ελληνικού, ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης κτιρίων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό με τις μπουλντόζες.

Για σήμερα, Παρασκευή έχει προγραμματισθεί η τελετή εγκαινίων για την εμβληματική επένδυση, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η έναρξη κατεδαφίσεων θα σημάνει, έστω και σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές για την εγχώρια και διεθνή οικονομία, την έναρξη της εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού, η οποία συνολικά θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από πέντε κτίρια τα οποία έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται κατ’ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεόμενων κτιρίων ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα.

Η κατεδάφιση, όπως ορίζει η απόφαση, μπορεί να γίνει ως τις 31 Οκτωβρίου.

Σε αυτή την πρώτη φάση οι εργασίες περιλαμβάνουν κατεδαφίσεις περίπου 900 κτηριακών όγκων  με εξαίρεση 13 διατηρητέα ή διατηρούμενα κτίρια.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του. Εντός της πρώτης πενταετίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά επενδύσεις 2 δισ. ευρώ.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου και η κατασκευή καζίνου, γραφείων, ξενοδοχείων και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από το 2001, όταν το αεροδρόμιο μετακόμισε στα Σπάτα από την έκταση του Ελληνικού.

 

Αφήστε μια απάντηση