Κάκτος φτάνει σε ύψος τριώροφο κτήριο!

Perierga.gr - Κάκτος φτάνει σε ύψος τριώροφο κτήριο!

Οι φωτογραφίες ενός ασυνήθιστα ψηλού κάκτου που αναπτύσσεται στο πλάι ενός τριώροφου κτηρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Την περασμένη Τετάρτη, ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες ενός κτιρίου που είχε εντοπίσει στην πόλη Τακινογαουα.  Αυτό που τράβηξε ωστόσο την προσοχή του δεν ήταν το ίδιο το κτήριο αλλά το φυτό που έχει σκαρφαλώσει πολλά μέτρα πάνω από τη γη. Αρχικά, νόμιζε ότι πρόκειται για κάποιον σωλήνα στο εξωτερικό του κτηρίου, αλλά καθώς πλησίασε συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για κάκτο.

Το φυτό είναι ιδιαίτερα προσεγμένο αφού φαίνεται ότι κάποιος το έχει στερεώσει με μεταλλικούς δακτυλίους στο εξωτερικό του κτηρίου ώστε να μη λυγίζει από το βάρος του ενώ έχει φροντίσει να αφαιρέσει όλα τα αγκάθια του ώστε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο κάκτος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει αναπτυχθεί ευθεία εκτός από το σημείο που βρίσκεται στην κορυφή του κτηρίου, το οποίο κάποιοι λένε ότι θυμίζει άνθρωπο που προσπαθεί να πηδήξει.

Perierga.gr - Κάκτος φτάνει σε ύψος τριώροφο κτήριο!

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πιο σαφής πληροφορίες για τον κάκτο, όπως η ηλικία του ή και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Το ύψος του υπολογίζεται ότι πρέπει να είναι λίγο περισσότερο από 10 μέτρα, κατακτώντας μια υψηλή θέση ανάμεσα στους κάκτους με το μεγαλύτερο ύψος.

Μέχρι σήμερα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον «ψηλότερο κάκτο στον κόσμο» ανήκει σε έναν κάκτο που βρισκόταν στο Μεξικό, ο οποίος είχε μήκος 19,2 μέτρα το 1995.

Perierga.gr - Κάκτος φτάνει σε ύψος τριώροφο κτήριο!

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση