Στάση Εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ-Ένταση έξω απο το ΥπΟικ

Στάση Εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ-Ένταση έξω απο το ΥπΟικ

Σε εξέλιξη είναι η τρίωρη Παναττική Στάση Εργασίας στο δημόσιο, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την υγεία και την αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων διεκδικούν, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και σημειώνουν ότι πέραν του κορονοϊού οι υγειονομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης σημειώθηκε διαπληκτισμός διαδηλωτών και αστυνομίας, και ανδρες των ΜΑΤ έσπρωξαν τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννακό με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί στον αυχένα.

Όπως σημειώνουν διεκδικούν:

Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τωρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση