Διαφθορά στην ΕΥΠ: Μετακινήθηκαν όλοι οι επίορκοι αστυνομικοί (video)

Διαφθορά στην ΕΥΠ: Μετακινήθηκαν όλοι οι επίορκοι αστυνομικοί (video)

Μετακινήθηκαν όλοι οι εν ενεργεία αστυνομικοί που εμπλέκονται στην έρευνα της ΕΥΠ για την διαφθορά.

Αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε καίριες θέσεις, ενημερώθηκαν ότι μετακινούνται σε τεχνικές υπηρεσίες ή ασφαλιστικά ταμεία.

Η έκθεση της ΕΥΠ για τη δράση του κυκλώματος που προστάτευαν καταστήματα και οίκους ανοχής, αποκομίζοντας τεράστια ποσά, αριθμεί χιλιάδες σελίδες. Περιλαμβάνει 88 CD με 106.000 τηλεφωνικές συνομιλίες. Ο τζίρος φέρεται το μήνα να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Δύο από τα άτομα που φέρονται από την έκθεση της ΕΥΠ να είχαν σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, δολοφονήθηκαν. Ο ένας, απόστρατος αστυνομικός στην Παλλήνη και ο δεύτερος, ένας επιχειρηματίας, στο Χαϊδάρι.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλεκόμενοι δεν είναι μόνο απόστρατοι ή εν ενεργεία αστυνομικοί αλλά και επιχειρηματίες, δικηγόροι και ένας πρώην βουλευτής.

Συνολικά 28 άτομα θα κληθούν να δώσουν κατάθεση.

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζουν ότι «το Σώμα θα καθαρίσει και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει. Χωρίς υπερβολές, με σοβαρότητα και ψυχραιμία».

Η έρευνα ξεκίνησε το 2015.

Πρόσφατα ο αρχηγός της  αστυνομίας διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με όσα προκύπτουν για συμμετοχή αστυνομικών στο κύκλωμα.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση