Στην τελική ευθεία για το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού-Μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά (live-video)

Στην τελική ευθεία για το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού-Μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά (live-video)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανεκκίνηση του τουρισμού, καθώς ανοίγουν μεθαύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου, όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας για τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Παρακολουθείστε απευθείας την ΕΡΤ1

Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα συμπληρώνουν τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη τουλάχιστον 48 ώρες πριν κάνουν check-in, όπου θα δηλώνουν τα στοιχεία τους και πληροφορίες, όπως πού βρίσκονταν το τελευταίο 15ήμερο. Κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode, βάσει του οποίου οι ελληνικές αρχές -όταν θα το σκανάρουν- θα γνωρίζουν αν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι. Παράλληλα τα ξενοδοχεία καραντίνας είναι έτοιμα, ενώ σήμερα και αύριο θα «τρέξουν» ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

 

Κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα εγκατασταθούν τους επόμενους τρεις μήνες στα νησιά και θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται στα αεροδρόμια, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, εν όψει του ανοίγματος των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου και στα 27 περιφερειακά αεροδρόμια.

Όπως ανακοίνωσε, κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας. Η οποία θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης.

«Οι έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι, διότι δεν θα γίνονται μέσα από συμβατικές διαδικασίες αλλά μέσα από μια πλατφόρμα όπου όποιος ταξιδιώτης μπαίνει στη χώρα γνωρίζουμε αν πρέπει να κάνει έλεγχο ή όχι» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Εν τω μεταξύ, στην Κω μεταβαίνει σήμερα, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, προκειμένου για να υποδεχτούν την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γερμανία που φθάνει στο νησί στις 6 το απόγευμα.

Η πτήση, θα πραγματοποιηθεί από την αεροπορική εταιρεία TUI και θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 γιατρούς, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο το απόγευμα. Το ταξίδι τους έχει προσφερθεί ως συμβολικό δώρο, για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία.

Την 1η Ιουλίου τα λιμάνια σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα θα αρχίσουν να δέχονται πλοία από Ιταλία, ενώ ανοίγει κ η κρουαζιέρα.

Οσον αφορά στον χερσαίο τουρισμό, εκτός από τον Προμαχώνα θα ανοίξει και ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση