Η Ελλάδα πρώτη επιλογή των Βρετανών τουριστών

Η Ελλάδα πρώτη επιλογή των Βρετανών τουριστών

Στα ύψη εκτοξεύτηκαν οι κρατήσεις για διακοπές στη Βρετανία με την προοπτική της άρσης των μέτρων για κάποιες χώρες και την έναρξη των πτήσεων. Οι Βρετανοί σπεύδουν τώρα να εκμεταλλευτούν τα φθηνά πακέτα. Οι κρατήσεις ανέβηκαν αυτήν την εβδομάδα κατά 80% από την προηγούμενη εβδομάδα. Στις πρώτες χώρες προτίμησης είναι η Ελλάδα, και η Κροατία. Για την χώρα μας ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η απαγόρευση έως τις 15 Ιουλίου των πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία.

Στις αναζητήσεις για Ελλάδα προτιμώνται η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη και η Σαντορίνη. Μεγάλο ρόλο παίζει σε αυτό η απ’ ευθείας εναέρια σύνδεση με τα νησιά αυτά.

Η Μέιλ γράφει στο ρεπορτάζ της ότι υπάρχει μείωση τιμών έως και 76% στα πακέτα διακοπών κάτι που θα επιτρέψει μία βρετανική οικογένεια να κάνει διακοπές με 500 στερλίνες.

Η ιστοσελίδα του Γιουροτουνελ έπεσε από την υπερβολική ζήτηση που ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από πέρσι την ίδια εποχή. Στην έκρηξη των κρατήσεων συνέβαλε σαφώς η προοπτική για το άνοιγμα των χωρών στους Βρετανούς και η άρση του μέτρου 14 ημερών καραντίνα στη Βρετανία για κάποιες χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα η οποία παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα διαχείρισης της πανδημίας.

H υπουργός εσωτερικών είπε ότι οι αερογέφυρες θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα προκαλώντας την μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων πακέτων διακοπών σε μία μέρα από ποτέ.

Η χαλάρωση σημαίνει ότι οι Βρετανοί που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες αλλά και οι εισερχόμενοι τουρίστες στη Βρετανία δεν θα υποχρεωθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επίσης αναμένεται να αλλάξει την οδηγία του για ταξίδια από μόνο για έκτακτη ανάγκη σε χαμηλού και μέσου ρίσκου κάτι που θα επιτρέψει την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλειας.

Η πλήρης λίστα των χωρών θα δοθεί στην δημοσιότητα ίσως και την Τρίτη με ένα σύστημα τριών επιπέδων με χρώματα πράσινο κίτρινο και κόκκινο αναφορικά με την ασφάλεια πανδημίας COVID-19.

Οι «πράσινες» χώρες αναμένεται να περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Αυστρία, την Κροατία, και τη Γερμανία, ενώ οι «πορτοκαλί» χώρες περιλαμβάνουν τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελβετία και την Ισπανία. Η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα είναι στις «κόκκινες» χώρες.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση από το Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση