Έκρυβαν σε βαλίτσα περισσότερα από 11 κιλά ηρωίνης – Δύο συλλήψεις

Έκρυβαν σε βαλίτσα περισσότερα από 11 κιλά ηρωίνης – Δύο συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Συνελήφθησαν μια 47χρονη ημεδαπή και ένας 25χρονος αλλοδαπός ως μέλη αυτής. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι έξι (6) επιπλέον άτομα, τρία (3) εκ των οποίων είναι έγκλειστοι Καταστήματος Κράτησης. Κατασχέθηκαν -11.225- γραμμάρια ηρωίνης.

 

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα οι έγκλειστοι αλλοδαποί, συντόνιζαν τη μεταφορά και παράδοση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης. Η 47χρονη συλληφθείσα διαδραμάτιζε το ρόλο του μεταφορέα. Ο 25χρονος συλληφθείς και τα άλλα μέλη που αναζητούνται, ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθως και έπειτα από συντονισμένη δράση εντοπίστηκε η 47χρονη ημεδαπή, η οποία αφού συναντήθηκε με τον 25χρονο αλλοδαπό και επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά και αφού εξέδωσαν εισιτήριο για Ρόδο, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν –21- αυτοσχέδιες συσκευασίες, αλειμμένες με οδοντόκρεμα, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 11.225 γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,
  • Αποκόμματα εισιτηρίων για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης και αντίστροφα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή:Ελληνική Αστυνομία

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση