Google Phone: Νέα λειτουργία προστατεύσει από τηλεφωνικές απάτες

Google Phone App Verified Calls

Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν για τη διαχείριση των επαφών τους, την πραγματοποίηση κλήσεων, και τα λοιπά, την εφαρμογή Google Phone πλέον είναι σε θέση να γνωρίζουν την ταυτότητα της επιχείρησης που τους καλεί, πριν καν απαντήσουν.

Η επανάσταση στην προστασία από τηλεφωνικές απάτες

Πρόσφατα, το Android Police ανακάλυψε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να αποτρέψει την εξαπάτηση των χρηστών από αγνώστου ταυτότητος εταιρείες. Συγκεκριμένα, στη σελίδα βοήθειας της εφαρμογής Google Phone εμφανίστηκαν πληροφορίες για ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο ονομάζεται “Verified Calls“.

Στην ουσία, όσες εταιρείες επιλέγουν να περάσουν τη διαδικασία πιστοποίησης της Google θα μπορούν να στέλνουν στον ειδικό server των Verified Calls τον τηλεφωνικό τους αριθμό, το δικό σου νούμερο, και τον λόγο που σε καλούν, για παράδειγμα ότι σου τηλεφωνούν για να προγραμματίσουν την εγκατάσταση της τηλεφωνικής σου γραμμής.

Εφόσον οι πιστοποιημένες εταιρείες στέλνουν αυτά τα στοιχεία, ο server θα φροντίζει ώστε το τηλέφωνο του χρήστη να λαμβάνει τις πληροφορίες και να τις εμφανίζει στην οθόνη της κλήσης, μέσα στην εφαρμογή Google Phone.

Διαθεσιμότητα και λειτουργία

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ενεργό από προεπιλογή, αλλά για να λειτουργήσει πρέπει ο χρήστης να έχει καταχωρήσει τον τηλεφωνικό του αριθμό στον λογαριασμό Google που διαθέτει και έχει συνδέσει στο κινητό του.

Επίσης, λειτουργεί μόνο μέσω της εφαρμογής Google Phone, η οποία ακόμη δεν είναι συμβατή με πολλές Android συσκευές, όπως για παράδειγμα τα smartphones της Samsung.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι δεν συλλέγει κανενός είδους προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες ταυτοποίησης των χρηστών. Επιπλέον, τονίζει ότι όλα τα στοιχεία που περνάνε από τον server των Verified Calls, διαγράφονται μετά από λίγα λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, η Google προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης του χαρακτηριστικού.

Πηγή

Google Phone: Νέα λειτουργία προστατεύσει από τηλεφωνικές απάτεςTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος