Απόλλων Ευπαλίου: Τα πιο όμορφα γκολ στο γήπεδο της κοινωνικής αλληλεγγύης

Απόλλων Ευπαλίου: Τα πιο όμορφα γκολ στο γήπεδο της κοινωνικής αλληλεγγύης

Τα πιο όμορφα γκολ ο Απόλλων Ευπαλίου, τα έχει πετύχει έξω από τα γήπεδα, αφού πρόκειται για αθλητικό σωματείο με έντονο στους προσανατολισμούς του, το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης και του δεσίματος με την τοπική κοινωνία της Δωρίδας, αλλά και ευρύτερα. Άλλωστε μέσα από μία τέτοια δράση, τον «εντοπίσαμε» και απευθυνθήκαμε στο σύλλογο για να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητές του, που συνδέουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, σε καιρούς που αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους, δεν συμβαίνει στην έκταση που θα έπρεπε.

Ιστορία

Ο Απόλλων Ευπαλίου ιδρύθηκε το 1989 και από τότε αγωνίζεται ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.  Φωκίδας. Τα χρώματά του είναι μπλε και άσπρο ενώ έμβλημα του είναι το πλατανόφυλλο.

Την περίοδο 2008-2009 με προπονητή το Λάκη Λουκόπουλο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του κυπέλλου όπου έχασε από τον Αστέρα Ιτέας με σκορ 2-0.

Την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010, με προπονητή τον Σταύρο Σταύρου και τεχνικό σύμβουλο τον καθηγητή Μένιο Σωτηρόπουλο, αγωνίστηκε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ’ Εθνική κατηγορία) συμμετέχοντας στον 5-ο όμιλο. Η έλλειψη γηπέδου όμως, οδήγησε την ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα της διάφορα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας (Αντίρριο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Παπαδάτες) και της Πρέβεζας (Ζάλογγο).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, παρά το γεγονός ότι , κατά γενική ομολογία, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο έχοντας μάλιστα στις τάξεις της και τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Χρήστο Φλέγκα. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το κύπελλο Φωκίδας επικρατώντας στον τελικό του Κρισσαίου Χρισσού με σκορ 2-0 με τέρματα που πέτυχαν ο Γιάννης Παπακωστόπουλος και ο Xρήστος Φλέγκας.

Συνέχισε να αγωνίζεται στη Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος Φωκίδας με προπονητή το Λάκη Λουκόπουλο και ποδοσφαιριστές σημαίες για την ομάδα όπως ο Ηλίας Κοντός, ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο Χρήστος Σερεντέλλος, που πλαισιώνουν τα νεαρά παιδιά από το Ευπάλιο και την ευρύτερη περιοχή.

Μετά από μια σεζόν εσωστρέφειας, ο Απόλλων Ευπαλίου -που έφτασε στη δεύτερη θέση του Τοπικού Πρωταθλήματος Φωκίδας για την περίοδο 2016-2017 – αλλάζει σελίδα.

Μετά την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος 2018 -2019 ο Απόλλων Ευπαλίου ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με αξιώσεις. Βάζει στο φουλ τις μηχανές του, με νέο πρόεδρο, νέο προπονητή, έμπειρο γυμναστή και ένα αγωνιστικό και τεχνικό πλάνο, με στόχο να μπουν γερές βάσεις ώστε να χτιστεί μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στην Γ’  Εθνική  και που θα υποστηρίζεται από μια ανταγωνιστική Ακαδημία, που θα την τροφοδοτεί με έμψυχο υλικό, γηγενών κυρίως παικτών, προερχόμενων από το Ευπάλιο.

Νέο Προεδρείο – Προπονητής

Για την προσπάθεια που θα καταβάλει ο σύλλογος τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι εκπρόσωποι της ομάδας μας επισημαίνουν ότι: «Έτσι, μετά την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση και την συνεδρίαση του Δ.Σ. για την σύστασή του σε Σώμα, ανακοινώνεται ότι Πρόεδρος στην Ομάδα αναλαμβάνει ο Γιάννης Κούγιας, Νέος προπονητής o Γιώργος Μίχος  και  Γυμναστής ο Αλέξης Χαρακίδας.

Η σύσταση του νέου (διετούς διάρκειας με βάση το καταστατικό) Δ.Σ. είναι:
Πρόεδρος – Κούγιας Γιάννης
Αντιπρόεδρος – Ρούμπας Θωμάς
Γενικός Γραμματέας – Σπυρόπουλος Νίκος
Ταμίας – Τσιβελέκας Νίκος
Γενικός Αρχηγός –Ζέρβας Θεόδωρος
Τεχνικός Διευθυντής – Φλέγγας Γιάννης
Μέλος Δ.Σ  –  Τσιούστα Κώστα
Μέλος ΔΣ. – Ζησιμόπουλος Δημήτρης

Στην αγωνιστική Σεζόν 2019-2020 σε ένα ανανεωμένο Γήπεδο Μαλαμάτων με την κατασκευή σκεπαστής, και σε αναμονή νέας περίφραξης και νέων αποδυτηρίων,  με την σημαντική βοήθεια του Δήμου Δωρίδας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε θερμά  τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη για την αμέριστη βοήθεια του.

Η ομάδα ανανεωμένη τόσο σε διοικητικό επίπεδο,με την προσθήκη στην θέση του Αντιπροέδρου τον Θωμά Ρούμπα τον εμπνευστή και δημιουργό του TihioRace και επικεφαλής της TihioTeam, έναν άνθρωπο που σταθερά ορμώμενος από την αγάπη του για την φύση, τον τόπο του και την ανάπτυξή του αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για  τον  Απόλλων  Ευπαλίου, όσο και σε έμψυχο δυναμικό, με μεταγραφές ποδοσφαιριστών από την Αθήνα την Πάτρα, το Μεσολόγγι,  προχώρησε δυναμικά στην συμμετοχή της  στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής  και ξεχώρισε για το ήθος της, την αγωνιστικότητα της  και παρά τις συγκυρίες που δεν  ευνόησαν την παραμονή της στην Γ Εθνική, πάλεψε μέχρι το τέλος στους αγώνες για το  καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά βρίσκει τον Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race στο Α’ Τοπικό Φωκίδας με νέο προπονητή τον Nίκο Κόκκινο και σε κοινή πορεία τον Γιώργο Μίχο στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συγκροτήματος για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την επάνοδο στην Γ Εθνική».

Ακαδημία

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω και πάντα με γνώμονα την αγωνιστική ενίσχυση του Απόλλωνα Ευπαλίου με έμψυχο δυναμικό προερχόμενο από το Ευπάλιο και ευρύτερα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δωρίδα, σκοπός της νέας διοίκησης είναι, η ενδυνάμωση της Ακαδημίας Νέων, που θα τροφοδοτεί τόσο τον Απόλλωνα Ευπαλίου, όσο και θα δίνει την δυνατότητα σε μικρούς παίκτες να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην ποδοσφαιρική καριέρα τους.

Κοινωνική δράση

Για τις «επιδόσεις πρωταθλητισμού» στις κοινωνικές δράσεις, οι εκπρόσωποι της ομάδας αναφέρουν: «Ο Απόλλων Ευπαλίου  έχει μεγάλη κοινωνική δράση γιατί η φιλοσοφία της ομάδας μας είναι  ότι ο αθλητισμός είναι άμιλλα, αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη, στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό στην κοινωνία.

Ανέδειξε και συγκέντρωσε  χρήματα για  την  μικρή Διονυσία-Άννα 2 ετών μέλος της πολύτεκνης οικογένειας Τσιονάκα που κατοικεί στο Δήμο Δωρίδος (Μαλάματα) και έπασχε από μια σπάνια ορθοπρωκτική ανωμαλία εν ονόματι (ΚΛΟΑΚΑ). Η πάθησή της δεν ήταν αντιμετωπίσιμη στην Ελλάδα γι’ αυτό χρειαζόταν  να μεταβεί στο Λονδίνο.

Διοργάνωσε Φιλικό αγώνα με την ομάδα της Ακαδημίας Ναυπάκτου  στο γήπεδο των Μαλαμάτων  με σκοπό την  ενίσχυση του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Ο Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race, διοργάνωσε φιλικό αγώνα με την  Ομάδα της ΠαναχαΪκής  στην προσπάθεια ενίσχυσης της εθελοντικής ομάδας
«ΣΥΝ άνθρωποι».

Ο Απόλλων Ευπαλίου  Tihio Race  έδωσε βροντερό παρών  στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων στην περίπτωση της  γονιδιακής  θεραπείας του μικρού Παναγιώτης-Ραφαήλ .

Ο Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race με τις μικρές του δυνάμεις  σε αγώνα του πρωταθλήματος της ομάδας μας με το ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ τοποθέτησε  ειδικό κουτί για την συγκέντρωση χρημάτων το οποίο  καταμετρήθηκε και  κατατέθηκε στον αρμόδιο λογαριασμό ,έγινε δημοσίευση του αντίτυπου της κατάθεσης.Επίσης 1 euro από την αναγραφόμενη τιμή των εισιτηρίων των 5 euro που θα αγοραστεί θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή και διαδικασία.

Ο Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race τα Φετινά Χριστούγεννα μοίρασε δώρα στα παιδιά του Παιδικού σταθμού και του Νηπιαγωγείου  του Ευπαλίου

Ολοκλήρωσε τους δύο ανεφοδιασμούς σε είδη βασικής ανάγκης με  δρομολόγιο και προς Δ.Ε. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ. Σχεδόν 100 οικογένειες σε όλη τη περιοχή μας ένιωσαν έστω και λίγο ότι έχουν κάποιον δίπλα τους σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας που βιώνει η περιοχή μας αλλά και όλη η Ελλάδα.

Τέλος Με σύνθημα «Tην άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις ….», ο Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race  προσέφερε λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην φύτευση τους, στους ωφελούμενους των στεγών του Συλλόγου ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ Ναυπακτίας κ Δωρίδας…

Ο Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race έχει ενεργά 23 δελτία».

Y.Γ. ευχαριστούμε την Ιωάννα Μάνθου-Γραφείο Τύπου Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race. Tα γραφιστικά σχέδια της ομάδας, με φρέσκιες ιδέες,νέες τεχνολογίες και δημιουργικότητα έγιναν από τον Νίκο Κούγια.

Y.Γ.2 Το όμορφο Ευπάλιο σαν τουριστικός προορισμός.

Επιμέλεια αφιερώματος: Νάσος Μπράτσος

Σχετική είδηση: «Tην άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις»

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020: Α.Ο.Ν.Σ Μίλων 1928: Η αθλητική κυψέλη συνεχίζει το δημιουργικό της έργο

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση