«Μεγάλος Περίπατος»: Έργα και παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος

Με έργα και παρεμβάσεις στην Πλατεία Συντάγματος συνεχίζεται ο «Μεγάλος Περίπατος» στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθούν εργασίας στο κάτω τμήμα της πλατείας, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Καραγιώργης Σερβίας, καθώς και στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως.

Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη δημιουργία επιπλέον χώρου για πεζούς στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων, θα διαμορφωθούν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Παράλληλα, μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί ειδικό χώρος για τη στάθμευση των λεωφορείων.

«Μ’ αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα» διαβεβαιώνει ο δήμος Αθηναίων, σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, προτείνει εναλλακτικές διαδρομές, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των οδηγών.

Συγκεκριμένα, όσοι κινούνται από τις βορειοδυτικές περιοχές με κατεύθυνση την Ομόνοια, την Πατησίων και την Κυψέλη, καλούνται να επιλέξουν τη διέλευση μέσω της Ακαδημίας, της διαδρομής Πειραιώς-Χαμοστέρνας-Καλλιρρόης και της Αλεξάνδρας.

Επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας και το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου.

Το προηγούμενο διάστημα, αντίστοιχες παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν και στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας, Πανεπιστημίου και Ηρώδου Αττικού, οι οποίες ωστόσο, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκλήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση της σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του «Μεγάλου Περιπάτου», δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.


Αφήστε μια απάντηση