Samsung: Χρησιμοποιεί drones για τη βελτίωση της απόδοσης των δικτύων 5G

Samsung Drones System with AI and Machine Learning for 5G

Η Samsung είναι ένα τεχνολογικός κολοσσός που δραστηριοποιείται σε πάρα πολλούς τομείς. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα παρακολούθησης και συντήρησης των 5G εγκαταστάσεων με drones, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης των δικτύων 5G.

Ένα επαναστατικό πρόγραμμα συντήρησης δικτύων με drones

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε ένα drone να εκτελεί διάφορες εργασίες, οι οποίες βοηθούν στη συντήρηση των 5G κεραιών και πύργων.

Σύμφωνα με τη Samsung, η υπηρεσία που αναπτύσσει θα βοηθήσει τους μηχανικούς να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τους πύργους και τις κεραίες των 5G δικτύων. Με τη βοήθεια των drones, οι μηχανικοί καταγράφουν τον εξοπλισμό και μπορούν, εξετάζοντας το υλικό που έχουν στα χέρια τους, να διαπιστώσουν αν η εγκατάσταση έχει πραγματοποιηθεί σωστά.

Επιπλέον, τα drones που χρησιμοποιεί η Samsung στην υπηρεσία της κάνουν χρήση machine learning και AI. Έτσι, είναι σε θέση να διαπιστώσουν αν οι κεραίες και οι πύργοι έχουν την κατάλληλη κλήση, αν “κοιτούν” προς τη σωστή κατεύθυνση, και τα λοιπά.

Χάρη στην υπηρεσία της Samsung οι μηχανικοί δεν θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις των δικτύων ώστε να ελέγχουν αν απαιτείται να γίνει κάποια εργασία συντήρηση. Έτσι, θα πραγματοποιούνται περισσότερες εργασίες, οι οποίες είναι αναγκαίο να γίνουν, και αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης των δικτύων.

H εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών και σχεδιάζει στο μέλλον να επεκτείνει την υπηρεσία της σε περισσότερες περιοχές, σε όλο τον κόσμο.

Πηγή

Samsung: Χρησιμοποιεί drones για τη βελτίωση της απόδοσης των δικτύων 5GTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος