Αδήλωτα τετραγωνικά : H νέα ευκαιρία και τα 10 SOS για τις δηλώσεις

Νέα ευκαιρία για να αποκαλύψουν τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους στους δήμους έχουν μέχρι τις 31 Αυγούστου χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Η δίμηνη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων για τα ξεχασμένα τετραγωνικά δίνει το χρονικό περιθώριο στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν ελλείψεις και παραλείψεις στο Ε9 οι οποίες απαιτούνται πριν από τη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, να ρυθμίσουν και να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες επιφάνειες αλλά και να επισκεφθούν τους δήμους για να υποβάλουν τις δηλώσεις των τετραγωνικών για τις περιπτώσεις των ακινήτων οι οποίες δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 510.000 δηλώσεις από τις οποίες έχουν αποκαλυφθεί πάνω από 12 εκατομμύρια κρυμμένα τετραγωνικά μέτρα. Το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση είναι μεγάλο, αφού όσοι εμφανίσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών και από πρόστιμα.

-Ποιες περιπτώσεις αφορούν οι περισσότερες από τις δηλώσεις που υποβάλλονται στην πλατφόρμα και τους δήμους

-Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων όσον αφορά τα τετραγωνικά που είναι δηλωμένα στο Ε9 και τον ΔΕΔΔΗΕ

-Τι ισχύει όσον αφορά τους βοηθητικούς χώρους και τα πάρκινγκ

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Αφήστε μια απάντηση