Τουρισμός: H Βρετανία συζητά για «αερογέφυρες» με Ελλάδα και τρεις ακόμη χώρες

Τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για μερικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εξετάζει να χαλαρώσει η βρετανική κυβέρνηση από τις αρχές Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το BBC, βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ομολόγους τους σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι θα μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις «αερογέφυρες» στις 29 Ιουνίου.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει ότι οι κανονισμοί για την καραντίνα θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και στις 29 Ιουνίου ολοκληρώνεται για πρώτη φορά αυτή η χρονική περίοδος. «Αερογέφυρα» σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που ταξιδεύουν ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να απομονώνονται μετά το ταξίδι.

Πότε θα ανακοινωθούν

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι πρώτες αερογέφυρες ίσως θεσπιστούν στις 4 Ιουλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή δεν πρέπει να θεωρείται για κανέναν λόγο δεδομένη.

Αξιωματούχος που μίλησε στο BBC υποστήριξε πως η καραντίνα θα μπορέσει να διατηρηθεί ολόκληρο το καλοκαίρι για τις χώρες που δεν έχουν θεσπίσει «αερογέφυρες» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυβερνητική πηγή τόνισε στην Telegraph ότι «το σχέδιο προβλέπει να ανακοινωθεί ένας μικρός αριθμός αεροπορικών «γεφυρών» στις 29 Ιουνίου, αν και δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν τις 4 Ιουλίου. Προφανώς θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι επιστημονικές συμβουλές και τα κρούσματα κοροναϊού εκείνη την περίοδο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουριστικού τομέα της χώρας, η ανακοίνωση για τις αερογέφυρες θα συνοδευθεί και από αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση