Αλ. Τσίπρας : Λήξαν το θέμα Παπαδημούλη, λάθος οι επιλογές του – Επικριτικός ο Κούλογλου (video)

Αλ. Τσίπρας : Λήξαν το θέμα Παπαδημούλη, λάθος οι επιλογές του – Επικριτικός ο Κούλογλου (video)

Μήνυμα εξωστρέφειας στη συνεδρίαση της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου συζητήθηκε και το θέμα με τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε ότι «η διαδρομή του Δημήτρη Παπαδημούλη είναι χωρίς ψεγάδια», επεσήμανε ότι «ήταν λάθος ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα.»  Υπογράμμισε  ότι «το θέμα είναι λήξαν μετά τη δέσμευσή του ότι δεν θα εισπράττει ευρώ από τα ακίνητα, που διαμένουν πρόσφυγες-μετανάστες».

«Από εδώ και στο εξής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας,»οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος, συνιστά αντιπερισπασμό της ΝΔ, στην προσπάθειά της να συμψηφίσει και να κρύψει οικονομικά σκάνδαλα»

Στη συνεδρίαση της ομάδας των ευρωβουλευτών, ο Στέλιος Κούλογλου σύμφωνα με πληροφορίες απευθυνόμενος στον κ. Παπαδημούλη είπε:
«Έκανες λάθος. Με αυτό που έκανες έβλαψες πρώτα τον εαυτό σου και μετά την ευρωομάδα» Ο κ. Κούλογλου ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την ευρωομάδα, ζήτημα που πλέον όπως ο ίδιος είπε σε δημοσιογράφους δεν υφίσταται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και ζήτησε αν δημιουργεί πρόβλημα να τον αντικαταστήσουν, από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Για το πόθεν έσχες και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει, απάντησε μέσω της ΕΡΤ1 ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Το πόθεν έσχες μου είναι νόμιμο, ηθικό και πεντακάθαρο. Βρώμικο και ανήθικο είναι η πολιτικά κατευθυνόμενη εκστρατεία εναντίον μου. Η δήλωση Χαρίτση με καλύπτει πλήρως»

Στο δρόμο για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυμα προς τους 53 και όχι μόνο, έστειλε με αιχμηρό άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο Χρήστος Σπίρτζης, που εκφράζει τις θέσεις των προεδρικών, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανένα «Σύριζα, Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία, Κυβερνώσα Αριστερά, Προοδευτική παράταξη, χωρίς τον Αλέξη δεν υπάρχει και είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή»

Η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε στο θέμα των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί απαντήσεων για τα ανύπαρκτα Μέσα, υπεκφεύγει με διαρροές χυδαίων συμψηφισμών για το τι έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις. Και τέλος ένα ερώτημα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ή θα τον καλύψει, μετακινώντας τον απλά σε άλλη θέση, γιατί ό,τι έκανε ήταν κατ’ εντολή Πρωθυπουργού.» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Με νεώτερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει «Προειδοποιούμε τον υπουργό Οικονομικών να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων, που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της βουλής. Σε  διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του υπουργού Οικονομικών, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές.»

Στη χθεσινή του παρέμβαση στους ευρωσοσιαλιστές, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα συνδυαστεί με δάνεια και όρους λιτότητας, ενώ για τα εθνικά θέματα, ζήτησε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εφόσον παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση