Virtual SNF Run: Δρομείς από όλη την Ελλάδα τρέχουν για καλό σκοπό

Virtual SNF Run: Δρομείς από όλη την Ελλάδα τρέχουν για καλό σκοπό

Μπορεί η πανδημία να επιβάλει την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, όμως οι δυσκολίες που ζούμε τους τελευταίους μήνες δεν μας κρατούν μακριά από τη χαρά της άθλησης, πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται για έναν συγκεκριμένο λόγο. Φέτος το καλοκαίρι, ο αγώνας SNF Run -που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος– επιστρέφει με μια διαφορετική, virtual εκδοχή. Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έως την Κυριακή 21 Ιουνίου δρομείς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας διανύουν τη δική τους διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καταγράφουν τις επιδόσεις τους και -εφόσον το επιθυμούν- καταθέτουν τη δική τους συνεισφορά για την οικονομική ενίσχυση 81 νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα.

Συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τη διάθεση για προσφορά, η πρωτότυπη φιλανθρωπική πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture.

«Η συμμετοχή στο Virtual SNF Run έχει συμβολική σημασία γιατί αποτυπώνει τη γενικότερη ηθική στάση που θα ήταν καλό να τηρήσουμε όλοι μας αυτήν την περίοδο. Προσαρμοζόμαστε με σοβαρότητα και σεβασμό στις νέες συνθήκες, προστατεύοντας όσα και όσους αγαπάμε. Εν προκειμένω, συνεργαζόμαστε και τρέχουμε από μακριά, αλλά πάντα μαζί και για καλό σκοπό. Τρέχοντας, μπορούμε να επιλέξουμε να στηρίξουμε οικονομικά τα νοσοκομεία της χώρας που αποτελούν τους κυματοθραύστες της πανδημίας COVID-19», επισημαίνει στο ert.gr ο Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, Σύμβουλος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αναγέννηση & Πρόοδος», που, μαζί με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει αναλάβει τη  διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα.

«Στη φετινή διοργάνωση σύμμαχός μας υπήρξε η τεχνολογία. Στο ξεκίνημα, χρειαστήκαμε περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθούμε και κατανοήσουμε τη χρήση μιας εφαρμογής που θα μας επέτρεπε να διατηρήσουμε τη συνοχή και το αίσθημα της κοινότητας που προσφέρει ένας τυπικός αγώνας με φυσική υπόσταση. Αυτό τελικά το πετύχαμε, ενώ παράλληλα εξασφαλίσαμε στον δρομέα που θα λάβει μέρος μια πολύ απλή διαδικασία εγγραφής. Χάρη στον virtual χαρακτήρα του αγώνα, το SNF Run ανοίγεται σε όλη την Ελλάδα -και ίσως στον κόσμο- αφού φέτος, για πρώτη φορά, μπορεί να τρέξει όποιος θέλει από όπου κι αν βρίσκεται», προσθέτει ο κύριος Κουλουβάρης.

Φωτό αρχείου SNF RUN 2018: Πελαγία Καρανικόλα

Τρόπος συμμετοχής

Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στον Virtual SNF Run δεν έχουν παρά να επιλέξουν τον τόπο όπου θα καλύψουν την απόσταση των πέντε χιλιομέτρων (στην εξοχή, στον δρόμο, στον κήπο ή ακόμα και μέσα στο σπίτι τους), καθώς και να αποφασίσουν αν θα τρέξουν ή αν θα περπατήσουν. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία της συμμετοχής τους στον αγώνα ολοκληρώνεται με τέσσερα βήματα.  

Βήμα 1ο: Οι ενδιαφερόμενοι «κατεβάζουν» στο κινητό τους την εφαρμογή Sporthive Live (MYLAPS Sporthive Live Events) και κάνουν δωρεάν εγγραφή. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, όσοι το επιθυμούν, επιλέγουν το πεδίο της φόρμας που αφορά την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου της επιλογής τους, διαλέγοντας ένα από τη σχετική λίστα.

Βήμα 2ο: Οι συμμετέχοντες τρέχουν ή περπατούν στον τόπο που έχουν επιλέξει. Στη συνέχεια καταγράφουν την επίδοσή τους σε μια εφαρμογή άθλησης (fitness app) από αυτές που διατίθενται στο διαδίκτυο ή στο «έξυπνο» ρολόι τους (smartwatch).

Βήμα 3ο: Μόλις οι δρομείς ολοκληρώσουν τη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων βγάζουν μια φωτογραφία της επίδοσής τους -όπως αποτυπώνεται στο κινητό ή στο smartwatch τους- και την «ανεβάζουν» στην εφαρμογή Sporthive Live, μαζί με τον αριθμό της συμμετοχής τους.

Βήμα 4ο: Οι συμμετέχοντες βγάζουν σέλφι και τη μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #SNFRun. Με τη φράση «Έτρεξα 5 χιλιόμετρα για καλό σκοπό! Μπορείς κι εσύ!» καλούν γνωστούς και φίλους να λάβουν επίσης μέρος στον φιλανθρωπικό αγώνα, δημιουργώντας έναν «χάρτη» με σημεία-σταθμούς από διαδρομές δρομέων σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Φωτό αρχείου SNF RUN 2019: Πηνελόπη Γερασίμου

Όσοι λαμβάνουν μέρος στον Virtual SNF Run είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις δημόσιες αρχές σχετικά με την άθληση σε εξωτερικό- δημόσιο χώρο, για την προστασία από τον κορονοϊό. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους όρους συμμετοχής επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Οικονομική ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Ένας από τους ιδιαίτερα σημαντικούς σκοπούς της φετινής πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την ενίσχυση 81 νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. Το προαιρετικό προτεινόμενο ποσό δωρεάς από κάθε δρομέα είναι 5€. Με την επιπλέον συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το τελικό ποσό που θα διατεθεί στα νοσοκομεία, θα τριπλασιαστεί. Παραδείγματος  χάρη, για κάθε συνεισφορά των 5€, το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον 10€, και ως εκ τούτου το νοσοκομείο θα λάβει 15€ από τη συμμετοχή.

Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά (με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση & Πρόοδος». Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ θα αποδώσει το συνολικό και πλήρες ποσό που θα προσφερθεί σε κάθε νοσοκομείο.

Φωτό αρχείου SNF RUN 2019: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος

Αποτελέσματα και στιγμιότυπα 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η προβολή των καλύτερων στιγμιοτύπων της διοργάνωσης, μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο των συμμετεχόντων, θα γίνει την «Ολυμπιακή Ημέρα» –Τρίτη 23 Ιουνίου– στις 21:30, με ένα Virtual SNF Run online event, που θα μεταδοθεί στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Για τη συμμετοχή σας στο Virtual SNF Run μπορείτε να «κατεβάσετε» την εφαρμογή Sporthive Live (MYLAPS Sporthive Live Events) από το Apple App Store ή από το Google Play Store.


Επιμέλεια κειμένου: Μπέττυ Σαβούρδου

Φωτογραφίες: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/Άγγελος Χριστοφιλόπουλος, Πελαγία Καρανικόλα, Πηνελόπη Γερασίμου

Βίντεο: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης

Αφήστε μια απάντηση