Χανιά: Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Σουηδός

Χανιά: Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός Σουηδός

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας 20χρονος νεαρός από τη Σουηδία που προσήλθε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υπεβλήθη στο ειδικό τεστ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός, ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου, είχε προσβληθεί και πάλι από τον ιό.

Πιο συγκεκριμένα, ο 20χρονος άνδρας διαγνώστηκε μετά από σχετικό τεστ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κατά την άφιξή του στην Αθήνα, μεταφέρθηκε  στο Νοσοκομείο «Νίμιτς» της Αθήνας στις 5 Μαΐου, όπου επανελέγχθη και βρέθηκε θετικός, με αποτέλεσμα να παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο.

Στις 12 Μαΐου υπεβλήθη σε νέο τεστ στο ίδιο νοσοκομείο, όπου και πάλι βγήκε θετικό, ωστόσο δεν τον κράτησαν για νοσηλεία, καθώς είχε ελαφριά συμπτώματα, παρά τον άφησαν να φύγει λέγοντάς του να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 15 ημέρες.

Στη συνέχεια ο 20χρονος κατέβηκε στην Κρήτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μένει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο 20χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και στη Σουηδία, όπου εκεί, είχε αποθεραπευθεί.

Οι υγειονομικές αρχές προβληματίζονται ωστόσο ως προς το εύρος της ιχνηλάτησης της ενδεχόμενης διασποράς του ιού, αφού ο νεαρός πήγαινε καθημερινά στη δουλειά του με άλλους 4 συναδέλφους του, ενώ κινούνταν και σε καταστήματα.

Πρόκειται για το 19ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη. Το 18ο ήταν 76χρονος άνδρας που έπειτα από σχετικό ιατρικό έλεγχο βγήκε θετικός στον κορωνοϊό τον προηγούμενο μήνα, επίσης στο Νοσοκομείο των Χανίων.

Η Σουηδία θα άρει από τις 30 Ιουνίου την προειδοποίηση για μη απαραίτητα ταξίδια για 10 ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Κροατία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου

Αφήστε μια απάντηση