Δ. Παπαγγελόπουλος κατά Ελένης Ράικου – Οξύτατη αντίδραση της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς

Δ. Παπαγγελόπουλος κατά Ελένης Ράικου – Οξύτατη αντίδραση της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς

Στο στόχαστρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου βρέθηκε για μια ακόμη φορά, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία όπως φέρεται να είπε, ήταν άνθρωπος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας σήμερα ενώπιον των μελών της προανακριτικής, υποστήριξε ότι η Ελένη Ράικου  ζήτησε να την φέρει σε επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να πάρουν υποτροφία τα παιδιά της στην Αμερική.

Ο ισχυρισμός του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυρίας Ράικου, που χαρακτήρισε άθλιες τις αναφορές του» «Ρασπούτιν«, όπως τον κατονόμασε και πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανη που τα παιδιά μου σπούδασαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου. Να απαντήσει δημόσια ο «Ρασπούτιν» πότε και που έχουν διοριστεί τα δικά του παιδιά».

Αργότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διευκρίνισε πως δεν αναφέρθηκε στα παιδιά της κυρίας Ράικου και δεν εξαργύρωσε ποτέ την εισαγγελική του εξουσία με ανταλλάγματα.

Ο ίδιος πάντως ήταν αιχμηρός και κατά μελών της  προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε μεταξύ άλλων, στη Χούντα εγώ ήμουν φοιτητής. Όταν πήγαινες στην ασφάλεια οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες. Είσαι κομμουνιστής; Είσαι δημοκρατικός; Δεν σου λέγανε πάρε τη σφαλιάρα και μίλα. Εσείς αυτό κάνετε. Γιατί να απολογηθώ, για ποιο πράγμα; Για ποια υπόθεση;

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας τη κατάθεση του, υποστήριξαν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε πως τηλεφώνησε στην Ελένη Ραίκου για να την ρωτήσει εάν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis και ότι η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου συναντήθηκε με την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς για το ίδιο ζήτημα.

Από την πλευρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι αποδεικνύεται πως η δίωξη εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική, ενώ υπογράμμιζαν ότι η Ελένη Ράικου ήταν το μακρύ χέρι του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Αντώνης Γαλανόπουλος
image}

Αφήστε μια απάντηση