Στον εισαγγελέα η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της Μαρκέλλας (video)

Στον εισαγγελέα η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της Μαρκέλλας (video)

Στον εισαγγελέα αναμένεται σήμερα η 33χρονη γυναίκα που συνελήφθη για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα περί ναρκωτικών καθώς βρέθηκαν επάνω της κατά τη σύλληψή της, ενώ ίσως σήμερα να της απαγγελθούν κατηγορίες και για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.

Την ίδια ώρα, η προανάκριση συνεχίζεται. Χθες λίγο μετά την προσαγωγή της στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κλήθηκαν τόσο η μητέρα της μικρής, όσο και ο πατριός αλλά και ο αδελφός της προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις αλλά και να αναγνωρίσουν τη γυναίκα αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες την αναγνώρισαν. Η 33χρονη φαίνεται να έμενε στην ίδια γειτονιά με την Μαρκέλλα κατά το παρελθόν και ίσως γι’ αυτό και το κορίτσι την πλησίασε όταν τη φώναξε εκείνη.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία σε έρευνα που έκανε σε σπίτι στην Καλαμαριά, στο οποίο φέρεται να έμενε εκεί η 33χρονη γυναίκα ή ίσως να το είχε επισκεφθεί, βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες κατασχέθηκαν και ερευνώνται από τις αρχές, αλλά και ρούχα που φορούσε η γυναίκα κατά την ημέρα της αρπαγής της 10χρονης. Επίσης, έχει βγει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει την 33χρονη να αφήνει την Μαρκέλλα στο βενζινάδικο στην περιοχή της Καλαμαριάς. Φαίνεται η γυναίκα να προπορεύεται της Μαρκέλλας, και το κορίτσι να τρέχει να την προλάβει. Στη συνέχεια αφήνει το κορίτσι στο βενζινάδικο και η 10χρονη να δείχνει χαμένη, όπου τη βρίσκει στη συνέχεια ο κύριος που ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές πάντως εξετάζουν άλλο ένα άτομο που βρίσκεται στο περιβάλλον της μικρής και θεωρείται ως πρόσωπο-κλειδί τόσο για την υπόθεση της απαγωγής, όσο και για το οικογενειακό παρελθόν της 10χρονης.

Όσον αφορά την υγεία της Μαρκέλλας συνεχίζει να παραμένει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με ψυχολόγους να βρίσκονται δίπλα της, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από επιπλέον τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να γίνει γνωστός ο χρόνος που ελήφθησαν τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στον οργανισμό τους. Παιδοψυχολόγοι εικάζουν ότι τα ναρκωτικά δόθηκαν στη μικρή κατά τη διάρκεια της απαγωγής, γιατί διαφορετικά -ήταν τέτοια η σύσταση τους – το παιδί δεν θα μπορούσε καν να περπατήσει, ούτε να πάει στο σχολείο.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Γ. Γιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως από την αρχή που έγινε η αναφορά εξαφάνισης της Μαρκέλλας υπήρχαν καταγγελίες γι’ αυτή την κυρία αλλά και για έναν κύριο, τις οποίες το «Χαμόγελο» τις είχε γνωστοποιήσει στην αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση