Ρύθμιση : Σε 12 ή 24 δόσεις τα χρέη του κοροναϊού

Νέα έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις των φορολογικών οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που προέκυψαν μέσα στην πανδημία, δηλαδή από τον Μάρτιο και μετά, εξετάζει η κυβέρνηση.

Στην ειδική ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι τον Οκτώβριο την πληρωμή φόρων και δόσεων από ρυθμίσεις.

Τη ρύθμιση προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεχομένως και σήμερα, στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση θα ρυθμίσει σε 12 ή 24 δόσεις τις φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν τώρα ανασταλεί ενώ θα εξεταστεί το επιτόκιο που θα επιβληθεί για τις οφειλές που θα ρυθμιστούν σε δόσεις, ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε βάθος χρόνου.

Ένα από τα σενάρια που έχει βρεθεί στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, προβλέπει την καταβολή των φόρων που δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους σε 12 ή 24 μηνιαίες με πολύ χαμηλό επιτόκιο, πολύ κάτω από το επιτόκιο 4,5% που προβλέπει η πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει το σπάσιμο σε περισσότερες δόσεις των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο φαίνεται να έχει κλειδώσει, ο φόρος εισοδήματος θα μπορεί να εξοφληθεί σε έως 8 μηνιαίες δόσεις και ο ΕΝΦΙΑ σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση