Οφειλές : Αυξάνεται ο αριθμός δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Νέα ανάσα σε φορολογούμενους, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων δίνει άμεσα η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, οι οφειλές Μαρτίου και ως και Σεπτεμβρίου που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 έως 24 δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τη ρύθμιση προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα για τις επιχειρήσεις σημείωσε ότι «επανερχόμαστε σε λογική επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων και στην άμεση έκπτωση φόρου».

Τα μέτρα

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:

Πρώτον, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ. ευρώ θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι τον Ιούλιο και αν χρειαστεί θα επεκταθεί και στον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Δεύτερον, οι οφειλές Μαρτίου έως και Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021.

Τρίτον, έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 8 μηνιαίες αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις

Τέταρτον, όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τους φόρους τους φέτος θα έχουν έκπτωση 2%.

Για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, συνέχισε ο πρωθυπουργός, διατίθενται αυτή τη στιγμή 7 δισ. ευρώ. Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την ταχύτητα με την οποία οι τράπεζες να ανταποκριθούν στο καινούργιο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και είμαι σίγουρος ότι μεγάλο μέρος της ρευστότητας θα διoχετευθεί στις ανάγκες τους.

Τα κονδύλια δόθηκαν την κατάλληλη στιγμή. Ούτε εμπροσθοβαρώς ούτε οπισθοβαρώς όπως γράφεται στην ερώτησή σας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση