Λίμνη στην Ινδία έγινε κόκκινη

«Τι φταίει και έγινε ροζ η λίμνη;». Αυτό διερωτώνται κάτοικοι της πόλης Μαχαράστρα στην Ινδία που είδαν τις τελευταίες μέρες τη λίμνη Λόναρ να γίνεται ροζ.

Ειδικοί αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, ότι η αλλαγή τουη χρώματος οφείλεται, πιθανόν, στην αύξηση της περιεκτικότητας του αλατιού στο νερό, στην ύπαρξη φυκιών ή και στα δύο, όπως έχει γίνει και σε τμήματα της λίμνης Hillier στην Αυστραλία ή της λίμνης Great Salt στη Γιούτα.

«Φαίνεται ιδιαίτερα κόκκινη φέτος, γιατί φέτος η αλατότητα του νερού αυξήθηκε. Η ποσότητα του νερού στη λίμνη έχει μειωθεί και η λίμνη έχει γίνει πιο ρηχή, οπότε η αλατότητα έχει αυξηθεί και προκάλεσε κάποιες εσωτερικές αλλαγές», δήλωσε στο Twitter ο γεωλόγος Gajanan Kharat

Δείγματα από τη λίμνη στάλθηκαν σε αρκετά εργαστήρια, σύμφωνα με τον γεωλόγο και σύντομα θα προσδιοριστεί ο λόγος που το χρώμα άλλαξε.

Η λίμνη Λόναρ, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της Βομβάης, σχηματίστηκε αφού ένας μετεωρίτης χτύπησε τη Γη πριν από 50.000 χρόνια, σύμφωνα με το CNN News 18.


Αφήστε μια απάντηση