Τα λάθη της 35χρονης που οδήγησαν στην προσαγωγή της για την επίθεση με βιτριόλι

Μία σειρά από σοβαρά λάθη, που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της, φέρεται να έκανε η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας, στην Καλλιθέα, στις 20 Μαϊου.

Πρόκειται για λάθη που οδήγησαν τις αστυνομικές Αρχές στο να την βάλουν στο “μικροσκόπιο” των ερευνών και στη συνέχεια να “δέσουν” την υπόθεση, με αποτέλεσμα να την προσαγάγουν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, η 35χρονη είχε στην κατοχή της ένα “πακιστανικό” τηλέφωνο και λίγες ημέρες πριν στήσει την φρικτή ενέδρα στην Ιωάννα, φέρεται να πήγε με αυτό το τηλέφωνο στο σημείο της επίθεσης, ώστε να ελέγξει εάν λειτουργεί. Μάλιστα, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο χρησιμοποιώντας τηλεκάρτα.Σημειώνεται πως όπως είναι ήδη γνωστό, η αστυνομία είχε ζητήσει τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων για πέντε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, αντιλήφθηκαν ότι η βασική ύποπτη κουβαλούσε το “πακιστανικό” τηλέφωνο και στο σπίτι της και στο γραφείο. Δύο ημέρες πριν από την επίθεση φέρεται μάλιστα να το χρησιμοποίησε για επαγγελματικούς λόγους. Οι Αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο στον οποίο έγινε η κλήση και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την 35χρονη.

Ένα ακόμη λάθος της, ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο όπου εργαζόταν η Ιωάννα, προκειμένου να κατοπτεύσει τον χώρο, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα από τη δουλειά της, όπως επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί της. Την ημέρα που όπως όλα δείχνουν έστησε την ενέδρα στην 34χρονη και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της, η 35χρονη φέρεται να απουσίαζε δικαιολογημένα από την εργασία της. Ωστόσο, όταν ερωτήθηκαν οι συνεργάτες της, ανέφεραν ότι τις δύο προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που υποδείχθηκε από τους αστυνομικούς, η γυναίκα ήταν εκτός γραφείου σε δουλειές.

Ύποπτο κρίθηκε από τις αστυνομικές Αρχές και το γεγονός ότι η 35χρονη απενεργοποίησε ορισμένους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα απείχε απ’ αυτά, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν και είχε πολύ έντονη παρουσία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ψάχνοντας τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, φέρεται να ανακάλυψαν ότι είχε ανεβάσει σε αυτά φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας.

Ένα ακόμη στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ήταν το γεγονός ότι η οδηγός του ταξί που την μετέφερε από την Καλλιθέα, αφότου επιτέθηκε στην Ιωάννα, φέρεται να την αναγνώρισε με επιφύλαξη τόσο από φωτογραφία της όσο και από τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί.

Βασικό λάθος της 35χρονης, φαίνεται πως ήταν επίσης το ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το “πακιστανικό” τηλέφωνο που χρησιμοποίησε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία βρέθηκαν στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί.

Τι λένε οι γείτονες της 35χρονης

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη γειτονιά της 35χρονης ύποπτης για τη φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Γείτονές της που την έβλεπαν καθημερινά μιλούν στην κάμερα και την περιγράφουν ως μια κοπέλα ήσυχη που δεν είχε δείξει σημάδια ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια πράξη.

“Ήταν ήσυχη δεν είχε δείξει σημάδια ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Την έβλεπα κάθε ημέρα, ένα γεια λέγαμε και σήμερα το πρωί, έμαθα ότι άνδρες της ασφάλειας ήρθαν και την πήραν” είπε ένας γείτονας.

Δείτε το βίντεο:

Ποια είναι η 35χρονη που προσήχθη

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της ανάκρισης στην Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Αθηνών, για 35χρονη γυναίκα που ανήκει στο ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της 34χρονης Ιωάννας, η οποία ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες ως η δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι.

Η 35χρονη εντοπίστηκε και προσήχθη έξω από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ στην τσάντα της εντοπίστηκε μια τηλεκάρτα και μια ξανθιά περούκα.

«Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η προσαγωγή αναμένεται να μετατραπεί σε σύλληψη, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης και τη συμπλήρωση της δικογραφίας που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, καθώς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ομολογήσει η 35χρονη. Η γυναίκα φέρεται ότι είχε ερωτική αντιζηλία εδω και ένα χρόνο με την 34χρονη Ιωάννα και το χωριό καταγωγής της είναι κοντινό με εκείνο της Ιωάννας. Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προέκυψε ότι έστελνε μηνύματα στο κινητό της Ιωάννας σε σχέση με κάποιο δεσμό που είχε.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, είναι υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται η Ιωάννα και δεν ήταν στο αρχικό κάδρο των ερευνών των αρχών. Η ίδια μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί εγκληματικές πράξεις ωστόσο φαίνεται ότι οι αρχές οδηγήθηκαν σε αυτήν από τα ψηφιακά ίχνη που άφησε τόσο η χρήση τηλεκάρτας, που χρησιμοποιήθηκε δύο φορές για επικοινωνία με την εταιρεία ραδιοταξί -και για την προπαρασκευαστική ενέργεια και την ημέρα της επίθεσης- όσο και του κινητού τηλεφώνου της.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στη φερόμενη ως δράστιδα.

«Δεν είχα καμία σχέση με την 34χρονη», υποστηρίζει ο σύντροφος της υπόπτου

Ερωτική αντιζηλία φέρεται να είναι το κίνητρο της βάρβαρης επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Ο 35χρονος σύντροφος της βασικής υπόπτου φέρεται να κατέθεσε τα όσα γνωρίζει στις Αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Star, ο άνδρας είπε πως δεν είχε καμία σχέση με την 34χρονη Ιωάννα και πως η σύντροφός του πίστευε λανθασμένα ότι το θύμα ήταν «εμπόδιο» στο να εξελιχθεί πιο σοβαρά η σχέση τους.

Υπενθυμίζεται, ότι η 35χρονη που προσήχθη το πρωί στη ΓΑΔΑ φέρεται να πίστευε ότι η Ιωάννα διατηρούσε σχέση με τον σύντροφό της.

Πρόκειται για εμμονή, που πυροδοτήθηκε από ένα αίτημα φιλίας που είχε στείλει ο άνδρας στο θύμα, και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί φέρεται να ώθησε την 35χρονη να καταστρώσει το σχέδιο, να στήσει ενέδρα και να επιτεθεί στην Ιωάννα.

Στο διαμέρισμα της γυναίκας, έχουν βρεθεί η περούκα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, το «πακιστανικό» τηλέφωνο και η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί, που την μετέφερε από την Καλλιθέα, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμα το δοχείο, στο οποίο μετέφερε το καυστικό υγρό.


Αφήστε μια απάντηση