Google Camera: Η νέα έκδοση προσθέτει 8x zoom στο Pixel 4

Google Pixel 4

Τα τελευταία χρόνια ένας από τους κυρίαρχους στον τομέα της φωτογραφίας είναι η Google, με τη σειρά Pixel να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εφικτό μέσα από τον αλγόριθμο της κάμερας που χρησιμοποιεί η εταιρεία στην εφαρμογή Google Camera, με τη νέα αναβάθμιση να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές.

Αρχικά, η έκδοση 7.4 παρουσιάζει έναν εύκολο τρόπο για αλλαγή της ανάλυσης των βίντεο σε 4K. Μέχρι τώρα οι χρήστες έπρεπε να ψάξουν στις ρυθμίσεις για να ανεβάσουν την ανάλυση, ενώ πλέον υπάρχει μία μπάρα που φανερώνει το αναδυόμενο μενού των υποστηριζόμενων αναλύσεων. Αυτό καθιστά ευκολότερη την επιλογή για 4K ανάλυση στις λήψεις βίντεο, αν και αυτή η επιλογή απενεργοποιεί την επιλογή των καρέ ανά δευτερόλεπτο (αυτόματα μένει στα 30fps).

Μία ακόμα προσθήκη είναι η επιλογή για μέχρι 8x zoom στα νεότερα Pixel 4 και Pixel 4XL. Το μέχρι σήμερα όριο ήταν το 5x, γεγονός που άλλαξε με τις νεότερες κάμερες που προσφέρουν οπτικό zoom έως 2x. Επίσης, οι XDA-Developers βρήκαν στον κώδικα της εφαρμογής πως υποστηρίζει τα επερχόμενα Pixel 4a και Pixel 5, κάτι απολύτως λογικό αν αναλογιστούμε πως σε λίγους μήνες οι παραπάνω συσκευές θα βρίσκονται στην αγορά.

Η εφαρμογή βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store, αν και η ιστοσελίδα Android Authority σημειώνει πως δε μπόρεσε να την κατεβάσει. Σε αντίθεση, κατέβηκε η έκδοση 7.3.021.300172532, η οποία πρόσφερε όντως 8x zoom. Όσοι είστε κάτοχοι των Pixel 4 και Pixel 4 XL πείτε μας αν σαν ήρθε η έκδοση 7.4 ή η παλαιότερη.

Πηγή

Google Camera: Η νέα έκδοση προσθέτει 8x zoom στο Pixel 4Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης