Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλή φωτιά στα Ψαρά-Κάηκαν 2.500 στρέμματα-Ζημιές στη μελισσοκομεία

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλή φωτιά στα Ψαρά-Κάηκαν 2.500 στρέμματα-Ζημιές στη μελισσοκομεία

Υπό πλήρη έλεγχο κατάφεραν να θέσουν πυροσβέστες και εθελοντές την πυρκαγιά στα Ψαρά. Η φωτιά έκαιγε από χθες το μεσημέρι και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, πήρε μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές έχει υποστεί η μελισσοκομεία και το περίφημο μέλι των Ψαρών καθως η φωτιά έκαψε κυψέλες, αλλά και μεγάλες εκτάσεις με θυμάρι.

Τελευταίο μέτωπο αργά βράδυ Σαββάτου, ήταν στις πλαγιές του βουνού Προφήτης Ηλίας.

Σήμερα το πρωί θα γίνει η καταμέτρηση των καμένων στρεμμάτων, κυρίως χορτολιβαδικής έκτασης, τα οποία εκτιμωνται στα 2.500, ενώ αναμένεται να δοθούν στοιχεία από το Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών για ζημιές σε μελίσσια στην περιοχή. Οι πληροφορίες μας λένε ότι έγινε εγκαίρως η μεταφορά των μελισσιών, όπου χρειάστηκε, ενώ φωτιά πήρε εν κινήσει ένα ΙΧ, άγνωστο είναι όμως ακόμα αν οφείλεται στην πυρκαγιά ή σε άλλη αιτία.

Να σημειώσουμε ότι χθες ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη καθώς και το super puma που μετέφερε στα Ψαρά το πεζοπόρο τμήμα από τη Χίο.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι σαν σήμερα, νύχτα 6ης προς 7η Ιουνίου του 1822 ο ψαριανός μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης ανατίναξε τη ναυαρχίδα του Καρά Αλή έξω από το λιμάνι της Χίου, αντιδρώντας έτσι στη σφαγή της Χίου.

Πηγή ΕΡΤ Αιγαίου- Ρεπορτάζ Θοδωρής Πυλιώτης

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση