Nvidia GeForce RTX 3080: Αυτός είναι ο σχεδιασμός της νέας κάρτας γραφικών [φωτογραφίες]

Η Nvidia ετοιμάζει τις νέες κάρτες γραφικών που φημολογείται ότι θα ανήκουν στην σειρά RTX 3000 ωστόσο μέχρι και σήμερα οι πληροφορίες που υπάρχουν για αυτές τις κάρτες γραφικών είναι λίγες. Στο διαδίκτυο διέρρευσαν φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν την κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας GeForce RTX 3080. Το μοντέλο είναι πιθανόν ένα πρωτότυπο μεταξύ πολλών άλλων σχεδιασμών μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση από την Nvidia.

Η κάρτα γραφικών έχει δύο ανεμιστήρες και ένα μεγάλο heatsink το οποίο πιθανόν θα καλυφθεί ενώ στο backplate αναγράφεται το όνομα της κάρτας, RTX 3080. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το μπλε χρώμα που βλέπουμε στην κάρτα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ασημί περιτύλιγμα.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της κάρτας είναι μοναδικός καθώς οι δύο ανεμιστήρες βρίσκονται τοποθετημένοι σε αντίθετες πλευρές. Αυτό ίσως βοηθήσει στην ψύξη του “θηρίου” που ετοιμάζει η Nvidia ωστόσο αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη. Τέλος, ακόμη και το PCB της κάρτας γραφικών έχει περίεργο σχεδιασμό σε σχέση με τα όσα έχουμε συνηθίσει έως τώρα.

Πηγή

Nvidia GeForce RTX 3080: Αυτός είναι ο σχεδιασμός της νέας κάρτας γραφικών [φωτογραφίες]Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης