Πρώτη μαζική έξοδος μετά την καραντίνα-Αυξημένη κίνηση-Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων

Πρώτη μαζική έξοδος μετά την καραντίνα-Αυξημένη κίνηση-Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων

Ξεκίνησε από χθες και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα η πρώτη μαζική έξοδος των εκδρομέων μετά την καραντίνα, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, με περισσότερα δρομολόγια για Κυκλάδες, Κρήτη και Αργοσαρωνικό, με τη μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα ταξιδεύουν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ενώ ισχυρά μέτρα έχει λάβει η τροχαία σε όλη τη χώρα.

Συστάσεις για το τριήμερο, σε μία προσπάθεια να προλάβει ενδεχόμενη χαλάρωση απέναντι στον κορωνοϊό, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς προτρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, επισημαίνοντας πως μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά μας.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας επανακατέπλευσε το «HELLENIC SPIRIT» μετά τον τραυματισμό μέλους του πληρώματός του. Πρόκειται για τον 64χρονο μηχανοδηγό Α΄του πλοίου, ο οποίος κατά την διαδικασία ελέγχου σωστικής λέμβου έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει από την σκάλα και να τραυματιστεί στο κεφάλι και στην πλάτη.

Ανησυχία για τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Ανησυχία προκαλούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού ενόψει και της θερινής περιόδου. Στο Βόλο και στην Καλαμπάκα γίνονται εκτεταμένες ιχνηλατήσεις καθώς ζευγάρι Ελλήνων που είχε ταξιδέψει στη Γερμανία, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ύστερα από επαναληπτικό έλεγχο.Το ζευγάρι, ήρθε σε επαφή με την 30χρονη έγκυο και το γυμναστή σύζυγό της που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, στη γειτονική πόλη των Τρικάλων. Και οι τέσσερις νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Θετικό βρέθηκε και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε προ-εγχειρητικό έλεγχο στην Κοζάνη. Σε καραντίνα τέθηκε η δομή προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος, ενώ στη περιφερειακή ενότητα Ξάνθης συνεχίστηκαν και σήμερα στους κατοίκους οι δειγματοληψίες από συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Χαλαρώνουν περισσότερο τα μέτρα στην εστίαση

Εξάλλου, περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων εφαρμόζεται από σήμερα. Ειδικότερα, λειτουργεί ξανά η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους και στα εστιατόρια ξενοδοχείων, επιτρέπεται η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικεία και σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως επίσης οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήρια και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου ολοκληρώνεται με ελάχιστες εξαιρέσεις η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς θα έχει επανέλθει στην εργασία του το 97% των εργαζομένων και θα έχει επαναλειτουργήσει το 95% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση