Κριτική Α. Τσίπρα στην κυβέρνηση για οικονομία, εθνικά θέματα, σενάρια εκλογών (video)

Κριτική Α. Τσίπρα στην κυβέρνηση για οικονομία, εθνικά θέματα, σενάρια εκλογών (video)

Η προκλητική στάση της Τουρκίας βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία επικοινωνίας με την Άγκυρα και τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να συνδιαλλαγεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη χάραξη εθνικής γραμμής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στηλιτεύει την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν διεκδικεί αφενός ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη γείτονα και αφετέρου ότι έχει αδυναμία επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ενώ εκείνος ως πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές, είχε τη δυνατότητα να σηκώνει το τηλέφωνο και να επικοινωνεί με τον Ερντογάν, κ. Μητσοτάκης δεν την έχει. Καταλογίζει ταυτόχρονα στον κ. Μητσοτάκη ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς για χάραξη εθνικής γραμμής.

Σε θέματα όπου μπορεί και πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση είμαι εδώ για να τη δώσω. Αλλά εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει να αποφασίζει μόνος του και εμείς να ακολουθούμε.

Στο πεδίο της Οικονομίας, βάζει στο στόχαστρο της κριτικής τους κυβερνητικούς χειρισμούς, δηλώνοντας ότι ήδη μέχρι τον κορονοϊό, η κυβέρνηση είχε διαψεύσει τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά για μεγάλη ανάπτυξη.

Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχαμε ύφεση 0,9%, ενώ το lockdown έγινε τέλη Μαρτίου. Και τους δύο πρώτους μήνες είχαμε υστέρηση 2 δισ. έναντι του στόχου. Η πανδημία, λοιπόν δεν είναι δικαιολογία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει φέρει την ύφεση πριν από την πανδημία.

Ερωτηθείς για τα σενάρια εκλογών δηλώνει με απόλυτο τρόπο: «Δεν μπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις, που θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια. Φρονώ ότι εκλογές εν μέσω πανδημίας θα ήταν μία τυχοδιωκτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη».

Προσθέτει δε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να φοβάται μία τέτοια εξέλιξη, καθώς θα είχε τεράστια ζημιά από τέτοια επιλογή. Ο ίδιος όπως αναφέρει δεν έχει κάτι να φοβηθεί ούτε και να αποδείξει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Παντελάκης

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση