Ψύχραιμη και αποφασιστική η Αθήνα στις τουρκικές προκλήσεις-Τεχνητή ένταση της Άγκυρας με βίντεο (live+video)

Ψύχραιμη και αποφασιστική η Αθήνα στις τουρκικές προκλήσεις-Τεχνητή ένταση της Άγκυρας με βίντεο (live+video)

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απαντά η Αθήνα στο διαρκές κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων, τόσο με τα fake news, που αφορούν στο μεταναστευτικό στον Έβρο, όσο και στην πίεση που ασκεί η γειτονική χώρα στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την ΕΡΤ1

Σε μια κίνηση κλιμάκωσης των διπλωματικών αντιδράσεων, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολές στην ηγεσία της ΕΕ, καταγγέλλοντας την τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας. Το θέμα των Τουρκικών προκλήσεων θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18 και 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, δεν υπάρχει «καμία διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει τις προηγούμενες ημέρες».

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την συμπεριφορά της γείτονος το τελευταίο διάστημα, σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στο «STAR CHANNEL». Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, ειναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, ενδεικτικά της τεχνητής έντασης που επιχειρεί να προβάλει η Τουρκία είναι τα βίντεο που διακινήθηκαν μέσω τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης στο διαδίκτυο και απαθανατίζουν σε άγνωστο σημείο, άτομα να επιβαίνουν σε βάρκα για να περάσουν από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη.

Εξάλλου, σε ένα άλλο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος φαίνεται ότι με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.
Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση