Υπόθεση Novartis: Αρνείται τις κατηγορίες η Ελένη Τουλουπάκη (video)

Υπόθεση Novartis: Αρνείται τις κατηγορίες η Ελένη Τουλουπάκη (video)

Αρνείται όλες τις κατηγορίες για τα αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και για ψευδείς βεβαιώσεις, η Ελένη Τουλουπάκη μέσω του πολυσέλιδου υπομνήματός της, το οποίο έφθασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την εμπλοκή του Δημήτρη Παγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Η κ. Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα της αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της, στην υπόθεση, κάνει λόγο για κινηματογραφικά σενάρια, και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να «έστησε» μια υπόθεση σκευωρίας όταν «αρχειοθετήσαμε σχεδόν στο σύνολο της μια υπόθεση, όχι βέβαια γιατί πτοηθήκαμε από τις υποβληθείσες μηνύσεις, αλλά γιατί είμαστε απολύτως αντικειμενικοί και αμερόληπτοι».

Οι εισαγγελείς ωστόσο του Αρείου Πάγου ζητούν συγκεκριμένες εξηγήσεις για πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν και ενέργειες που έγιναν από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου, προκύπτει ότι ασκήθηκε δίωξη από μια μαρτυρία της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» που άκουσε όπως είπε ότι «έγινε οικονομική δοσοληψία με στέλεχος της Novartis, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο».

Στην περίπτωση του κ. Σαμαρά, δυο προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, στην συνέχεια όμως δεν υπήρξαν οι απαιτούμενες ενδείξεις και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

«Δεν υπάρχει θέμα άρσης του καθεστώτος προστασίας για «Μάξιμο Σαράφη» φέρεται να είπε η κ. Τουλουπάκη.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η κ. Τουλουπάκη «φωτογραφίζει» και αποκαλύπτει το πρόσωπο του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» λέγοντας ότι η μήνυση του στελέχους της Novartis, Εμμανουήλ Βουλκίδη κατά του Φιλήστορα Δεσταμπασίδη, δεν αίρει θέμα άρσης του καθεστώτος προστασίας μαρτύρων για τον δεύτερο.

Στο μεταξύ, πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι η έρευνα απέδειξε την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος πολιτικών προσώπων, τονίζοντας πως δεν έχει ακόμη ακουστεί μια συγνώμη για τον διασυρμό που υπέστησαν.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών προσώπων, δεν υπάρχουν μόνο από μαρτυρίες, αλλά και από έγγραφα και κατασχεθέντα υλικά», προσθέτοντας ότι «η κ. Ράικου γνώριζε για δωροδοκία πολιτικού προσώπου από πληροφορίες των αμερικανικών αρχών».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση