Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές για αυξημένα κρούσματα-Μαζικός μοριακός έλεγχος στην Ξάνθη (video)

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές για αυξημένα κρούσματα-Μαζικός μοριακός έλεγχος στην Ξάνθη (video)

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τα αυξημένα κρούσματα στην Ξάνθη αλλά και τη διάγνωση δύο εγκύων με κορονοϊό, μία σε δομή μεταναστών στο Κιλκίς και μία στο Βόλο. Από χθες στην Ξάνθη κλιμάκια του ΕΟΔΥ, κάνουν μαζικούς μοριακούς ελέγχους. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσελέπης χθες -πρώτη ημέρα των δειγματοληπτικών ελέγχων- πάνω από 1.400 άτομα, ενώ και σήμερα από το πρωί είναι αθρόα η προσέλευση των κατοίκων.

Στο μεταξύ, ήδη λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα με αυστηρό περιορισμό, κλείσιμο σχολείων, και εκτεταμένες ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με τα δεδομένα, η 30χρονη έγκυος στο Βόλο μολύνθηκε σε κοινωνική συνάντηση με ζευγάρι Ελλήνων, που είχαν έρθει από τη Γερμανία, ανιχνεύθηκαν με κορονοϊό, και έσπασαν την καραντίνα.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται να μας υπενθυμίσουν, αλλά και να επιβεβαιώσουν, ότι ο κίνδυνος της πανδημίας όχι μόνο δεν πέρασε, αλλά και πως δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις, από τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 48ωρο διαγνώστηκαν 15 νέα κρούσματα, συνολικά ανέρχονται, σε 2.952. Είχαμε ακόμη έναν θάνατο, ενώ 9 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση