Πολιτειακή, πολιτική ηγεσία και κόμματα συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πολιτειακή, πολιτική ηγεσία και κόμματα συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία συμμετέχει στον εορτασμό με δράσεις και ανακοινώσεις .

Σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζει το χρέος της χώρας μας να συμμετάσχει στη μετάβαση για καθαρές μορφές ενέργειας και πράσινες τεχνολογίες.

Η κα Σακελλαροπούλου αναφέρει ότι το περιβάλλον, η οικονομία και η κοινωνική συνοχή είναι αναγκαίο να συνυπάρξουν μέσα από τις αναγκαίες σταθμίσεις, με θεμέλιο την αυτονόητη παραδοχή ότι το περιβάλλον είναι αναλώσιμο.

«Η νέα εποχή σημαίνει μια συνολικότερη πράσινη στροφή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης. «Θέλουμε να προσελκύσουμε σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, θεσπίζοντας ειδικά κίνητρα για εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Αρκαδίας όπου θα εξελίσσεται σταδιακά η απολιγνιτοποίηση» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνοντας, ένα ολιστικό σχέδιο που αποτελεί όπως είπε βασικό πυλώνα για την αποδέσμευση από το διοξείδιο του άνθρακα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας  επισκέπτεται το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά στο Μαραθώνα, όπου συναντάται  με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης. Τόνισε την ανάγκη για ένα νέο αναπτυξιακό  μοντέλο  μακριά από νεοφιλελεύθερες λογικές, το οποίο θα υπακούει στους όρους της βιώσιμης ανάπτυξής και της κλιματική ουδετερότητας.

Στο Πάρκο Τρίτση, σε σύσκεψη για το περιβάλλον, που συμμετείχαν 35 φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής μίλησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας πως ότι το «κυνήγι» του κέρδους είναι ασύμβατο με μια ισορροπημένη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Ο κ.Κουτσούμπας πρόσθεσε επίσης πως το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί η πάλη του λαού της Αττικής ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Επισήμανε δε ότι πίσω από  τις κατά καιρούς κυβερνητικές διακηρύξεις για την προστασία του περιβάλλοντος, κρύβεται ο βασικός στόχος: Να διευρυνθεί ο ζωτικός χώρος του κεφαλαίου για την κερδοφόρα επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κερδών του και όχι φυσικά να παρθούν όλα τα μέτρα για προστατευθεί η ζωή του λαού.

«Εμείς για το περιβάλλον μιλάμε με έργα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. «Το περιβάλλον είναι ο πλούτος μας και συνεχίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εθελοντική δράση απομάκρυνσης σκουπιδιών και πλαστικών συσκευασιών από παραλίες, δάση και όχθες ποταμών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας οργανώνει από σήμερα έως και Κυριακή 7 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 75 σημεία επιλέχθηκαν να καθαριστούν προτάθηκαν από εθελοντές-μέλη της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας.  Η δράση θα αναπτυχθεί με ολιγομελείς ομάδες με τήρηση των κανόνων αποστασιοποίησης και με μάσκες και γάντια.

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης
image}

Αφήστε μια απάντηση