Ανησυχία για τα νέα κρούσματα κορονοϊού-Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές ενόψει καλοκαιριού

Ανησυχία για τα νέα κρούσματα κορονοϊού-Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές ενόψει καλοκαιριού

Ανησυχία προκαλούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού ενόψει και της θερινής περιόδου. Στο Βόλο και στην Καλαμπάκα γίνονται εκτεταμένες ιχνηλατήσεις καθώς ζευγάρι Ελλήνων που είχε ταξιδέψει στη Γερμανία, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ύστερα από επαναληπτικό έλεγχο.Το ζευγάρι, ήρθε σε επαφή με την 30χρονη έγκυο και το γυμναστή σύζυγό της που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, στη γειτονική πόλη των Τρικάλων. Και οι τέσσερις νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Σε καραντίνα τέθηκε η δομή προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος, ενώ στη περιφερειακή ενότητα Ξάνθης συνεχίστηκαν και σήμερα στους κατοίκους οι δειγματοληψίες από συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Κιλκίς

Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της εγκύου που εντοπίστηκε θετική στη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς έχουν τεθεί σε απομόνωση. Μένουν σε ξεχωριστό χώρο από τους υπόλοιπους 1560 φιλοξενούμενους της δομής. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε 500 δείγματα για τεστ για τον κορονοϊό. Στην ευρύτερη περιοχή έχει σημάνει συναγερμός και η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα.

Ο δήμος έκλεισε προληπτικά 6 σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αξιούπολη, στα οποία φοιτούσαν παιδιά από τη δομή φιλοξενίας.

«Πήραμε τα αναγκαία μέτρα, κλείσαμε προληπτικά τα σχολεία στην Αξιούπολη, έγιναν απολυμάνσεις, την Τρίτη θα ανοίξουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης.

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Κιλκίς, συναντήθηκε με τον κ. Σιωνίδη στο δημαρχείο του Πολυκάστρου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο προγραμματισμός των προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου.

Η συνάντηση έγινε παρόντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Καπουτζή ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να συνδράμει ως ιατρός στο έργο τους όπου αυτό χρειαστεί.

Βόλος

Ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί τις δύο τελευταίες ημέρες και στο Βόλο, μετά τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων. Μία 30χρονη γυναίκα, έγκυος στον 6ο μήνα και ο σύζυγός της, γυμναστής στο επάγγελμα βρέθηκαν θετικοί. Μάλιστα όπως προέκυψε από την ιχνηλάτηση που ακολούθησε, το ζευγάρι φαίνεται ότι κόλλησε τον ιό από φιλικό ζευγάρι που είχε ταξιδέψει από Γερμανία και έσπασε την καραντίνα.

Στο άκουσμα των νέων δυο κρουσμάτων η κοινωνία του Βόλου είναι θορυβημένη, 5 σχολεία δε λειτούργησαν, ενώ 180 σχολικές μονάδες απολυμάνθηκαν προληπτικά.

«Είναι προληπτικό μέτρο, κάποιοι γονείς ανησύχησαν πολύ, προχωρά η ιχνηλάτηση των επαφών, περιμένουμε το τεστ των τριών εκπαιδευτικών» επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Μπόντού-Τοκαλή.

Σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών έχουν τεθεί οι στενές επαφές του ζευγαριού.

«Κάποιοι γονείς φοβήθηκαν και δεν έστειλαν σήμερα τα παιδιά στο σχολείο» ανέφερε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Ξάνθη

Έκκληση στους δημότες Ξάνθης απευθύνει η δημοτική αρχή για μοριακό έλεγχο του πληθυσμού, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορονοιού.

Σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και με τη συμμετοχή κλιμακίων της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας στις  Κοινότητες Σατρών και Κιμμερίων, καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία Σμίνθης, Κενταύρου, Σέλερου και Εύλαλου.

Πλωτά κλιμάκια

Τα κλιμάκια των Πλωτών Ομάδων του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την AXION HELLAS επισκέπτονται από σήμερα έως 12 Ιουνίου τους νησιώτες κατοίκους στα Κουφονήσια, την Ανάφη, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, την Λεβιθά, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση