Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων σε ακτοπλοΐα, εστίαση, εκκλησίες

Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων σε ακτοπλοΐα, εστίαση, εκκλησίες

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του.

Ο μέγιστος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% από 50% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% από 55% για τα πλοία που διαθέτουν. Αυξάνεται επίσης σε δύο (από ένα) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων, αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Aπό το ερχόμενο Σάββατο 6 Ιουνίου χαλαρώνουν τα μέτρα και στις εκκλησίες. Το όριο των 50 ατόμων για τις πολύ μεγάλες εκκλησίες γίνεται πλέον 100, ενώ μικραίνουν οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών στους ναούς.

Στις 6 Ιουνίου ανοίγει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους με συγκεκριμένο πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας και τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία.
Επίσης, στις οργανωμένες παραλίες θα επιτρέπεται πλέον το αλκοόλ και η μουσική, καθώς και η παρασκευή φαγητού στα καταστήματα που λειτουργούν.

Από τις 8 Ιουνίου επιτρέπεται η παροχή υπηρεσιών από τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα Ίντερνετ καφέ και τα καφέ με μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών.

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν μεταξύ άλλων τα εποχικά ξενοδοχεία, τα γυμναστήρια και τα θεραπευτικά λουτρά, τα πάρκα αναψυχής και τα θεματικά πάρκα.

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι παιδικές κατασκηνώσεις ,ενώ από την 1η Ιουλίου ξεκινούν συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις.

Κλειστές παραμένουν οι σχολικές καντίνες ,οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου, τα ΚΑΠΗ και τα καζίνο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση