Θωμάς : Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών θα ολοκληρωθεί στο δ’ τρίμηνο

Αισιόδοξος ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την ταχεία υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των δικτύων από οικονομικά εύρωστους επενδυτές δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σε συνέχεια της ανακοίνωσης από το ΤΑΙΠΕΔ του καταλόγου των ενδιαφερομένων επενδυτών που επελέγησαν για να συνεχίσουν στη δεύτερη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 65% της εταιρείας.

Οι επενδύσεις θα επιβλέπονται από τη ΡΑΕ

«Ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εγκρίνει τα επενδυτικά προγράμματα των τριών θυγατρικών της ΔΕΠΑ Υποδομών (ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, ΔΕΔΑ) που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για την έγκριση των τιμολογίων. Η υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων θα είναι δεσμευτική και θα επιβλέπεται από τη ΡΑΕ», τονίζει ο κ. Θωμάς.

«Το ότι έξι διεθνή επενδυτικά σχήματα επελέγησαν και προχωρούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας επιβεβαιώνει το ισχυρό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, παρά τις διεθνείς αναταράξεις που προκάλεσε η κρίση του Covid-19. Όλοι έχουν δεσμευτεί για μια πολυετή παρουσία και επένδυση στη χώρα μας.»

» Επίσης επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στο σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της χώρας, κεντρικός πυλώνας του οποίου είναι η ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε όλη την επικράτεια» πρόσθεσε ο κ. Θωμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση