Γ. Βαρουφάκης : χρήση βέτο σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής – Έξι προτάσεις στήριξης για εργαζόμενους

Γ. Βαρουφάκης : χρήση βέτο σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής – Έξι προτάσεις στήριξης για εργαζόμενους

Υπέρ της χρήσης βέτο στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής τάχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Παράλληλα κατέθεσε πρόταση έξι σημείων με την οποία στηρίζει την εργασία και τους εργαζόμενους.

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αφήνει αβοήθητους τους εργαζόμενους, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, πετά τους ανθρώπους της ΛΑΡΚΟ στο δρόμο και τονίζει ότι οι συμπολίτες που δεν θα έχουν τουρισμό φέτος δεν βοηθιούνται με αναστολές και αναβολές φόρων, αλλά με κουρέματα φόρων που συνιστά το μόνο γιατρικό για τον πτωχευμένο».

Οι κεντρικοί άξονες της πρότασης του είναι οι ακόλουθοι:

1. Η κατάργηση όλων των προκαταβολών φόρου

2. Κουρέματα φόρων, εισφορών και δόσεων δανείων

3. Η Θεσμοθέτηση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, για να καταργηθεί ο «Ηρακλής» και να προστατευτεί πραγματικά η κύρια κατοικία και ο μικρομεσαίος

4. Η εθνικοποίηση των βαθιά πτωχευμένων τραπεζών

5. Η μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ/ Υπερταμείου σε πραγματική αναπτυξιακή τράπεζα, η οποία χρησιμοποιεί τη δημόσια περιουσία όχι για να την ξεπουλήσει, αλλά ως εχέγγυο για επενδυτικές ροές προς τις δημόσιες υποδομές και τον ιδιωτικό τομέα

6. Δημόσιο Ψηφιακό Σύστημα Πληρωμών το οποίο θα δώσει ανάσες δημοσιονομικές στο κράτος και φθηνές συναλλαγές στους πολίτες.

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 επανέλαβε εξάλλου ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να μιλάει για την ανάγκη ενός βέτο μέσα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής διότι η κίνηση αυτή είναι η μόνη που που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε η Ελλάδα να πάψει να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται.

ΠΗΓΗ: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αντώνης Γαλανόπουλος
image}

Αφήστε μια απάντηση