Samsung Galaxy S20 Ultra: Λύση στις προβληματικές κοντινές λήψεις μέσω AI

Εδώ και καιρό χρήστες του κορυφαίου μοντέλου της Samsung έχουν αναφέρει πως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την κάμερα, καθώς δε μπορεί να εστιάσει σε κοντινή απόσταση. Η εταιρεία φαίνεται να έχει έτοιμη λύση για το πρόβλημα, με τη βοήθεια του φακού των 108MP.

Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung θα φέρει με νέο update τη λειτουργία “close-up zoom”. Όταν οι χρήστες θα προσπαθούν να κάνουν κοντινή λήψη, το ΑΙ θα το καταλαβαίνει και θα τους παροτρύνει να κάνουν χρήση του εν λόγω mode. Ο φακός των 108MP θα ενεργοποιείται και μέσω zoom μόλις 1.5x θα γίνει δυνατή η λήψη της κοντινής φωτογραφίας.

Ωστόσο, η κοντινή λειτουργία δε θα γίνεται χωρίς καμία παρέμβαση από το χρήστη, καθώς θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα καλεί τους χρήστες να πάνε πιο πίσω από το αντικείμενο που θέλουν να φωτογραφίσουν. Στην κυριολεξία αυτό που θα συμβαίνει είναι αντί ο χρήστης να είναι πολύ κοντά στο αντικείμενο θα πηγαίνει η κάμερα πιο κοντά, μέσω του 1.5x ζουμ.

Αυτό έρχεται σε επιβεβαίωση των αναφορών περί περιορισμού μεγαλύτερου μήκους εστίασης της κάμερας των 108MP. Δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει το update στους χρήστες των Galaxy S20 Ultra. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι των Galaxy S20 και Galaxy S20 Plus δεν αντιμετωπίζουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα, καθώς η κύρια κάμερα αυτών των συσκευών έχει μικρότερο μήκος εστίασης.

Πηγή

Samsung Galaxy S20 Ultra: Λύση στις προβληματικές κοντινές λήψεις μέσω AITechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης