Ο Σ. Τσιόδρας, πρώτος καλεσμένος του διαδικτυακού κύκλου συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Σ. Τσιόδρας, πρώτος καλεσμένος του διαδικτυακού κύκλου συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

«Συζητώντας με…«. Ο διαδικτυακός κύκλος συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεκινά τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, στις 4μμ. Πρώτος προσκεκλημένος, ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται για μία καινοτομία της Ελληνικής Προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, είναι ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί απ’ ευθείας μέσω livestreaming στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube που μπορείτε να δείτε εδώ.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον κ. Τσιόδρα, μπορούν να τις αποστείλουν έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας της Ελληνικής Προεδρίας.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση