Εστιατόριο στην Ολλανδία χρησιμοποιεί ρομπότ σερβιτόρους

Η πανδημία έχει προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία της κοινωνίας και όπως όλα δείχνουν τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μία διαφορετική “κανονικότητα”. Ένα εστιατόριο στην Ολλανδία έκανε το επόμενο βήμα και ενσωμάτωσε σερβιτόρους ρομπότ με σκοπό να μειωθεί η επαφή μεταξύ των ανθρώπων. Τα ρομπότ αυτά θα χαιρετούν τους πελάτες, θα σερβίρουν το φαγητό και θα παραλαμβάνουν τα χρησιμοποιημένα πιάτα από τα τραπέζια.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρομπότ που είναι ντυμένα στα άσπρα και κόκκινα, θα βρίσκονται στο Royal Palace την πόλη Renesse και θα χαιρετούν τους πελάτες λέγοντας “Hello and welcome”. Ο Leah Hu, του οποίου η οικογένεια έχει το εστιατόριο αναφέρει ότι τα ρομπότ θα βοηθήσουν απλά στην δουλειά και πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι σερβιτόροι.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι τα εστιατόρια τόσο στην Ολλανδία όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται κλειστά για τουλάχιστον 2 μήνες και ξεκινάνε να ανοίγουνε σιγά-σιγά, με περιορισμένο αριθμό πελατών.

Πηγή

Εστιατόριο στην Ολλανδία χρησιμοποιεί ρομπότ σερβιτόρουςTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης