Δείτε τους αστροναύτες της NASA να πιλοτάρουν το SpaxeX Crew Dragon μέσα από οθόνες αφής

Η πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση του SpaceX Crew Dragon στο διάστημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τους δύο αστροναύτες της NASA, Bob Behnken και Doug Hurley, να αναλαμβάνουν τον έλεγχο του διαστημόπλοιου μέσα από τις οθόνες αφής που ενσωμάτωσε η SpaceX. Το SpaceX Crew Dragon είναι το πρώτο διαστημόπλοιο ιδιωτικής εταιρείας το οποίο ξεκίνησε μία επανδρωμένη πτήση στο διάστημα και αντί για maze manual controls χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα για τον έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, το διαστημόπλοιο της SpaceX έχει εξοπλιστεί με τρία μεγάλα πάνελ αφής μέσα από τα οποία οι αστροναύτες ελέγχουν την κίνηση του σκάφους. Το UI θυμίζει τον έλεγχο των παιχνιδιών στις mobile πλατφόρμες και είναι σημαντικά πιο εύχρηστο και λειτουργικό.

Εχθές, οι δύο αστροναύτες ενεργοποίησαν τον χειροκίνητο έλεγχο της διαστημόπλοιου, για να βεβαιωθεί η SpaceX ότι όλα λειτουργούν όπως είχε σχεδιαστεί, με την SpaceX να δημοσιεύει αργότερα το βίντεο που δείχνει τον χειροκίνητο έλεγχο του σκάφους μέσα από τις οθόνες αφής. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το UI που παρέχει η SpaceX στους δύο αστροναύτες, Bob και Doug είναι το ίδιο ακριβώς με την online προσομοίωση πτήσης που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες.

Πηγή

Δείτε τους αστροναύτες της NASA να πιλοτάρουν το SpaxeX Crew Dragon μέσα από οθόνες αφήςTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης