Έξυπνα κόλπα που μπορείς να κάνεις με το iOS και το Zoom

Ένα από τα στοιχεία που έφερε έντονα στη ζωή μας ο κορωνοϊός είναι τα Zoom meetings. Εδώ μπορούμε να δούμε μερικά hacks που μπορεί να κάνει ένας κάτοχος iPhone ή iPad με το Zoom για να εκτελεί με μεγαλύτερη ευκολία μερικές λειτουργίες. Σε κάθε περίπτωση, η κεντρική φιλοσοφία του Zoom, δηλαδή η ευκολία στη χρήση παραμένει.

Εάν πάει κανείς στα Settings, μετά επιλέξει το Control Center και έπειτα το Customize Controls θα οδηγηθεί στο Screen Recording. Πατώντας το + θα μπορεί να ενεργοποιήσει πριν από ένα Zoom meeting τη δυνατότητα του διαμοιρασμού της οθόνης του κατά τη διάρκεια μίας βιντεοσυνομιλίας. Σε περίπτωση που βρίσκεστε στο μέσον ενός Zoom meeting, μπορείτε να επιλέξετε το Share Screen, έπειτα Screen.

Για να πάτε στο Control Center μπορείτε να κάνετε swipe προς τα πάνω, εάν έχετε iOS 11, ή swipe προς τα κάτω από την πάνω δεξιά γωνία, εάν χρησιμοποιείτε συσκευή με iOS 12 και ανώτερη. Μόλις εμφανιστεί το Control Center, κρατάτε πατημένο το εικονίδιο του Screen Recorder, θα δείτε ένα pop up που έχει ως επιλογή το Zoom, κάνετε εκεί tap και έπειτα επιλέγετε το Start Broadcast. Σταματάτε την μετάδοση του περιεχομένου της οθόνης σας με το Stop Share, ενώ με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να μοιραστείτε και τον ήχο από την Apple συσκευή σας από την επιλογή Share Device Audio, κατά τη διάρκεια ενός Zoom meeting.

Πηγή

Έξυπνα κόλπα που μπορείς να κάνεις με το iOS και το ZoomTechblog.gr

Νίκος Καϊμακάμης