Προπηλακισμοί σε βάρος του Γ. Τσίπρα στα Μέγαρα

Προπηλακισμοί σε βάρος του Γ. Τσίπρα στα Μέγαρα

Οργανωμένη επίθεση και προπηλακισμούς από ακροδεξιούς έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων, με αφορμή συζήτηση για το προσφυγικό, καταγγέλλει πως δέχτηκε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 29/5 στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που μετά την καραντίνα, έγινε δια ζώσης, ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν ο μοναδικός βουλευτής που συμμετείχε.

Ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δέχτηκα οργανωμένη επίθεση από ακροδεξιούς. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων”.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο επέκριναν και καταδίκασαν τον προπηλακισμό του Βουλευτή κ. Γιώργου Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας το γεγονός σαν ατυχές, λυπηρό και απαράδεκτο επέκριναν,

Σε κοινή ανακοίνωση της ΝΕ και των ΟΜ Μεγάρων και Ν. Περάμου, αναφορικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Νέα Πέραμο, αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, ότι η ΝΔ και η κυβέρνησή της, έρχεται αντιμέτωπη με τα προεκλογικά της ψέματα και τη ρητορική μίσους που ακολούθησε αναφορικά με το δυσεπίλυτο ζήτημα των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών.

Τα χθεσινά καταδικαστέα γεγονότα προπηλακισμού του Βουλευτή, Γιώργου Τσίπρα έξω από το Δημαρχείο των Μεγάρων, όπου συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την εγκατάσταση δομή φιλοξενίας στη Νέα Πέραμο, μαρτυρούν πόσο αποτελεσματικά η προπαγάνδα μίσους πυροδοτεί ακροδεξιές συμπεριφορές.

Αποδεικνύεται με τον πιο πασιφανή τρόπο ότι η Κυβέρνηση είναι ανεπαρκής να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα την κατάσταση, προκαλώντας απόγνωση στους κατοίκους των νησιών, στους κατοίκους της ενδοχώρας αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Μία σειρά από παλινωδίες που αφορούν στην κατάργηση και επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις αποσυμφόρησης των νησιών και της μαγικής εξαφάνισης των προσφύγων, της επιχειρηματολογίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους μετανάστες και άλλων συνειδητών ψεμάτων αυτοεγκλωβίζουν τη ΝΔ αλλά δυστυχώς και την ίδια την χώρα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων και Νέας Περάμου υποστηρίζουν την αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών και την ισορροπημένη μετεγκατάσταση των προσφύγων – μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα προασπίζοντας πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φaσουλάς

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση