Δ. Κουτσούμπας: Η τουρκική επιθετικότητα «πάει πακέτο» με τα παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου

Δ. Κουτσούμπας: Η τουρκική επιθετικότητα «πάει πακέτο» με τα παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου

Συνέντευξη στο In.gr έδωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο), σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Όλα όσα αναφέρετε συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας κι όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί. Για παράδειγμα το βασικό ζήτημα που αφορά στα γεγονότα στον Έβρο, είναι η αμφισβήτηση του πρωτοκόλλου του 1926 και συνεπώς της Συνθήκης της Λοζάνης που καθόρισε τα σύνορα, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε και ως μέγας υπερασπιστής του περιβόητου “φράχτη”.

Για να βλέπουμε, όμως όλο το “δάσος”, κι όχι μόνον ένα “κλαδί”, πρέπει να δούμε πως η τουρκική επιθετικότητα εκδηλώνεται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων, και της Ελλάδας, στην περιοχή, σε μια φάση όπου οι δύο χώρες, με ευθύνη των κυρίαρχων κύκλων, εντείνουν την συμμετοχή τους στο γενικότερο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τις ενεργειακές πηγές και αγωγούς. Αυτή η εμπλοκή στην οποία ταυτίζονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα όμως προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για το λαό και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Βλέπουμε πως η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας “πάει πακέτο” με τα παζάρια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ίδιες οι εξελίξεις καταρρίπτουν πως στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της “στρατηγικής συμμαχίας” με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, “έχουμε εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια” για το λαό.

Η Τουρκία, δηλαδή η αστική τάξη της κι όχι ο λαός της, μεθοδικά προωθεί τους σχεδιασμούς της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Η ζωή έχει δείξει πως μπορεί να πάρει αυτό που θέλει τόσο μέσα από την χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεών της, π.χ. με την εισβολή στην Κύπρο, ή με το επεισόδιο στα Ίμια, όσο και κυρίως στα “στρόγγυλα τραπέζια” του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άλλωστε, μέσα από αυτά τα “τραπέζια” των διάφορων συνόδων κορυφής, η Τουρκία κατάφερε να κερδίσει θέσεις διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ας μην ξεχνάμε πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, στηρίζοντας τις τουρκικές προκλήσεις. Το δε “τουρκολυβικό μνημόνιο” έγινε πράξη χάρη στην επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, την οποία στήριξε και η Ελλάδα! Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στηρίζουν στη Λιβύη τον Σάρατζ, που υπέγραψε αυτό το απαράδεκτο “μνημόνιο” με τον Ερντογάν.

Οι δηλώσεις “συμπάθειας”, που κατά καιρούς αποσπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις από τους “ισχυρούς εταίρους” μας, για την επιθετικότητα της Τουρκίας, είναι παραπλανητικές, “κομφετί” και “σερπαντίνες” των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Αναφερόμενος στην πανδημία ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως: «Κίνδυνος πάντα υπάρχει. Οι «ανησυχίες» όμως της ΕΕ είναι υποκριτικές, γιατί και πριν την πανδημία είχε μόνιμα στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις με προώθηση μέτρων στις χώρες της. Ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που επέκτεινε η ΝΔ και το επικείμενο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την περιστολή διαδηλώσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, τα λένε όλα.

Όλη η δραστηριότητα του ΚΚΕ με σύνθημα “Μένουμε δυνατοί – δεν μένουμε σιωπηλοί”, η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κι η οργανωμένη “πειθαρχημένη απειθαρχία” που καταγράφηκε απέναντι σε κυβέρνηση κι μεγαλοεργοδοσία αποτελεί παρακαταθήκη και συνάμα προειδοποίηση ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τα διάφορα σχέδια φίμωσης του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Είναι πρόκληση όμως η ΕΕ να προβάλλει ότι δήθεν υπερασπίζει τα προσωπικά δεδομένα. Δικός της είναι ο διάτρητος κανονισμός περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, το σύστημα για το μαζικό φακέλωμα πλήθους δεδομένων επιβατών πτήσεων, η Σένγκεν και οι άλλοι μηχανισμοί που ανταλλάσουν προσωπικά δεδομένα ακόμη και για πολιτική και κοινωνική δράση, πεποιθήσεις, βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφίες κι αποτυπώματα ακόμη και 14χρονων παιδιών.

Μάλιστα με πρόσχημα την πανδημία η ΕΕ προωθεί εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών από τα κινητά που εγκυμονούν νέους τεράστιους κινδύνους μαζικής παρακολούθησης χωρίς καν τεκμηριωμένες μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η χρήση τους είναι αποτελεσματική για τη μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση