Ελεύθερος ξανά ο 56χρονος πρώην προπονητής από το Ρέθυμνο

Ελεύθερος ξανά ο 56χρονος πρώην προπονητής από το Ρέθυμνο

Ελεύθερος και με νέο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών αφέθηκε ο 56χρονος παιδεραστής, γυμναστής και πρώην προπονητής από το Ρέθυμνο, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα ανάκλησης της υφ’ όρου απόλυσής του με βούλευμα στις 22 Απριλίου, για παραβίαση περιοριστικού όρου που είχε σχέση με την κατοικία που είχε αρχικά δηλώσει.

Ο 56χρονος κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης ανέφερε ότι ουδέποτε παραβίασε τον όρο αυτό και ότι συνελήφθη, μετά από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, στην περιοχή του Λαογραφικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης και όχι στη Μενεμένη, στις 8 Μαΐου 2020.

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε κάθειρξη 401 ετών, με εκτιτέα τα 25 χρόνια και είχε αποφυλακιστεί υπό όρους στις 22 Απριλίου, μετά από 8,5 χρόνια, καθώς είχε εργαστεί στις φυλακές και έτσι συμπλήρωσε τα 3/5 της ποινής του και βάσει του νόμου, αποφυλακίστηκε.

Η υπόθεση του 56χρονου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου είχε παραπέμψει τον 56χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 401 ετών για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών, ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από την οποία εκτιτέα, βάσει νόμου, είναι τα 25 έτη.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη
image}

Αφήστε μια απάντηση