Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί- Συσκέψεις για τα πρακτικά ζητήματα πριν από το άνοιγμα (video)

Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί- Συσκέψεις για τα πρακτικά ζητήματα πριν από το άνοιγμα (video)

Από σήμερα, Πέμπτη, οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων -συμπεριλαμβανομένων των σχολείων Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)- παρουσιάζονται στα σχολεία τους μετά την άρση μέτρων του κορονοϊού. Για τους γονείς των παιδιών του Νηπιαγωγείου και των Βρεφονηπιακών Σταθμών, οι οδηγίες αναφέρουν ότι κρίνεται χρήσιμη η θερμομέτρηση στο σπίτι, ενώ στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει παιδαγωγός για να παραλαμβάνει το παιδί.

Η επιστροφή ορίστηκε από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί που έχουν ανάθεση στο Ολοήμερο καλούνται στα πρωϊνά ωράρια, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Για τα Ολοήμερα η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί με ανοικτό το ενδεχόμενο, να λειτουργήσουν. Προκειμένου να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, εφόσων δεν λειτουργήσουν τα Ολοήμερα, οι γονείς μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά.

Οι μικρότεροι μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο με τον ίδιο τρόπο με τους μεγαλύτερους: Με χρήση μάσκας προαιρετική, αποστάσεις, τμήματα των 15 ατόμων, εκ περιτροπής διδασκαλία σε μεγαλύτερα τμήματα, διαφορετικά διαλείμματα και αντισηπτικά.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση, Ηλίας Κούκος

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση