Λέσβος: Μηνυτήρια αναφορά Περιφερειάρχη κατά της Moria Corona Awareness Team

Λέσβος: Μηνυτήρια αναφορά Περιφερειάρχη κατά της Moria Corona Awareness Team

Μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία καταθέτει η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου κατά της οργάνωσης MORIA CORONA AWARENESS TEAM καθώς όπως τονίζει “σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια. Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία”.

Η αντίδραση της οργάνωσης

Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν το ΚΥΤ της Μόριας και στοχεύουν όπως οι ίδιοι λένε στην ενημέρωση των χιλιάδων αιτούντων άσυλο για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε, εκπρόσωπος της ομάδας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι στόχος της συγκεκριμένης φράσης δεν ήταν να δείξει ότι στο νησί υπάρχει μη ελληνικό έδαφος, αλλά να τονίσει πως η ζωή εντός κι εκτός του ΚΥΤ είναι παντελώς διαφορετική, ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Ενώ οι Έλληνες έχουν πρόσβαση σε όλα τα αγαθά και τα δικαιώματα, λέει ο εκπρόσωπος, οι διαμένοντες στη Μόρια στερούνται ακόμα και τα βασικά όπως το νερό και η ασφάλεια.

Πάντως, όσον αφορά την ανάρτηση, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είναι βέβαιο πως θα κατέβει, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν υπονόησε τον «διαχωρισμό» νησιού.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Πηγή: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση