Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο επονομαζόμενος «δράκος του Κάβου» (video)

Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο επονομαζόμενος «δράκος του Κάβου» (video)

Οπλισμένος και έτοιμος για όλα δείχνει να ήταν ο 47χρονος φυγάς που, μετά από μία περιπετειώδη καταδίωξη το απόγευμα του Σαββάτου, έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων σε απόκρημνη περιοχή στη νότια Κέρκυρα και απεγκλωβίστηκε από την ΕΜΑΚ για να μεταφερθεί φρουρούμενος στο Νοσοκομείο. Ο άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό 34χρονης αλλοδαπής στις 5 Μαΐου, τραυματίστηκε σοβαρά με πολλαπλά κατάγματα, αιμάτωμα στην κοιλιακή χώρα και άλλα τραύματα αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μετά από έρευνες το σημείο στο οποίο κρυβόταν τις τελευταίες ημέρες και βρήκαν οπλισμένο ένα μονόκαννο όπλο, δύο φυσίγγια, μαχαίρια και σουγιάδες.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του 47χρονου, κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να σκαρφαλώνουν με ειδικό εξοπλισμό στα βράχια για να δέσουν σε φορείο τον τραυματία, ώστε να τον μεταφέρουν ασφαλή στο ασθενοφόρο.

Όταν εξαφανίστηκε στις αρχές Μαΐου, είχε φροντίσει, όπως αποδείχθηκε, να πάρει μαζί του εξοπλισμό που θα τον βοηθούσε να επιβιώσει στις δυσπρόσιτες και δασικές περιοχές του νοτίου συγκροτήματος. Βρέθηκαν ένα sleeping bag, μία φωτιστική λάμπα λαδιού, ένας προβολέας μπαταρίας, φακοί, φορτιστές κινητών τηλεφώνων συμβατικοί και ηλιακοί, 4 power bank, σακίδιο παραλλαγής και τρία κινητά τηλέφωνα. Πάνω του βρέθηκε επίσης μικρό χρηματικό ποσό.

Ο 47χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 για βιασμό Αγγλίδων τουριστριών και είχε καταδικαστεί τότε σε φυλάκιση 53 ετών για να αφεθεί τελικά ελεύθερος μόλις 7 χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2018 εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Το γεγονός αυτό, είχε προκαλέσει σάλο στον βρετανικό Τύπο με πρωτοσέλιδα που καταδίκαζαν την απελευθέρωση βιαστή 45 χρόνια πριν τη λήξη της ποινής του.

Η αστυνομία είχε εδώ και μερικά 24ωρα περιορίσει την περιοχή στην οποία αναζητούσε το φυγά, μετά από πληροφορίες αλλά και χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων όπως drones, θερμικές κάμερες και αστυνομικούς σκύλους.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας Ματθαίο Γαννούλη, στις πολυήμερες αστυνομικές έρευνες χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί ενώ για τη σύλληψή του συνέδραμαν και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος ο καταζητούμενος να επιχειρήσει να διαφύγει δια θαλάσσης.

Έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται στο πλαίσιο της ανάκρισης ο 47χρονος να δώσει κατάθεση σχετικά με την καταγγελία βιασμού.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση