Handelsblatt : Αγοράστε τώρα ακίνητα στην Ελλάδα

Στις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία του κοροναϊού στις εξοχικές κατοικίες αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Handelsbatt», εκτιμώντας πως μακροπρόθεσμα οι τιμές τους θα μπορούσαν να ανέβουν, μιας και οι ξένοι αναζητούν περιοχές όπου η κατάσταση εξελίσσεται καλά.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της «Καθημερινής» και της διαδικτυακής σελίδας Spitogatos.gr σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 19,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η στιγμή είναι κατάλληλη για αγορές

«Και ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση από τη Γερμανία».

Η εφημερίδα σημειώνει: «Από τότε που ανέκαμψε η Ελλάδα από την δεκάχρονη οικονομική κρίση της, ρέει άφθονο ξένο κεφάλαιο στις εξοχικές κατοικίες… Η στιγμή είναι η κατάλληλη, δηλώνει ο Ντιρκ Ράινχαρντ από το δικηγορικό γραφείο MStR-Law, το οποίο συμβουλεύει Γερμανούς αγοραστές ακινήτων.

Επειδή οι αγοραστές δεν μπορούν να κινηθούν και έχει μειωθεί η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως Airbnb, οι τιμές έχουν συμπιεστεί.

«Σαν αγοραστής πρέπει τώρα να διαπραγματευθείς σκληρά και να αγοράσεις γρήγορα πριν ανέβει η ζήτηση», συμβουλεύει ο δικηγόρος.

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι περιζήτητες και ως επένδυση. Ωστόσο παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκαλούν ανασφάλεια. Ζητά μείωση των ενοικίων κατά 40% για όσους επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μια μεγάλη παρέμβαση στην ελευθερία σύναψης συμβολαίων».

Πηγή: Deutsche Welle

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση