Εμπρηστική επίθεση στην Ευελπίδων-Εξετάζεται το υλικό από κάμερες ασφαλείας (video)

Εμπρηστική επίθεση στην Ευελπίδων-Εξετάζεται το υλικό από κάμερες ασφαλείας (video)

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των δικαστηρίων εξετάζει η Ασφάλεια αναζητώντας στοιχεία για τους δράστες, που πυρπόλησαν τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα τη νύχτα στο προαύλιο των δικαστηρίων της Ευελπίδων. «Δεν μας κάμπτουν τέτοιες άνανδρες ενέργειες» διαμηνύει η Ένωση Εισαγγελέων.

Άγνωστοι πυρπόλησαν, τα ξημερώματα, τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο των δικαστηρίων στην Ευελπίδων. Οι δράστες, εισήλθαν στο χώρο παραβιάζοντας την περίφραξη στο πίσω μέρος των Δικαστηρίων, λίγο πριν από τη 1:00 τα ξημερώματα. Έβαλαν φωτιά σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτήριο 16, με αποτέλεσμα να καταστραφεί όχημα της Περιφέρειας Αττικής, Ι.Χ που ανήκει σε κηπουρό, και άλλα δύο υπηρεσιακά οχήματα εκ των οποίων ένα που χρησιμοποιεί προϊστάμενος κι ένα για μεταφορά αλληλογραφίας.

Προσωπικό ασφαλείας υπήρχε μόνο στην μπροστινή είσοδο, ενώ περιμετρικά υπάρχουν κάμερες.Στα δικαστήρια έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα που έσβησαν τις φωτιές. Οι φλόγες είχαν καταστρέψει ολοσχερώς τα οχήματα.

Η ‘Ενωση Εισαγγελέων-Δικαστών αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι οι λειτουργοί «δεν πτοούνται από άνανδρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες», ενώ ζητά ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή προχώρησαν σε δυο προσαγωγές υπόπτων. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τους εμπρησμούς και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΕΡΤ11-Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση