Πέθανε ο Τζίτζι Σιμόνι

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, νικημένος από τη νόσο του Πάρκινσον, ο Ιταλός προπονητής Τζίτζι Σιμόνι, που είχε οδηγήσει την Ίντερ στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, το 1998.

Ο Σιμόνι (22 Ιανουαρίου 1939 – 22 Μαΐου 2020) είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο και, ουσιαστικά, έκτοτε δεν ανέκαμψε. Παρέμενε ως τον Μάρτιο σε κλινική, στη συνέχεια επιλέχθηκε να συνεχίσει τη νοσηλεία στο σπίτι λόγω της απειλής του κορωνοϊού, αλλά τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε και σήμερα κατέληξε.

Ο Σιμόνι υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για μία 15ετία, φορώντας -μεταξύ άλλων- τις φανέλες των Γιουβέντους, Τορίνο, Τζένοα, Μπρέσια και Νάπολι, με την οποία κατάκτησε το Κύπελλο Ιταλίας το 1962.

Μεγαλύτερη όμως ήταν η προπονητική καριέρα του, καθώς πέρασε από τον πάγκο 17 ομάδων και χαρακτηρίστηκε ως ο «μετρ των ανόδων», μιας και οδήγησε επτά διαφορετικές ομάδες της Β΄ κατηγορίας στη Serie A.

Στην Ίντερ ανέλαβε το 1997. Έχοντας υπό τις οδηγίες του το μεγαλύτερο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή, τον Ρονάλντο, ο Σιμόνι έφτασε ως την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, με νίκη στον τελικό επί της Λάτσιο.

Ακόμη, έχασε στις λεπτομέρειες το πρωτάθλημα (από τη Γιουβέντους) κι αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Ιταλία. Εκτός Ιταλίας, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη Βουλγαρία, για την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.


Αφήστε μια απάντηση